Itinerarea expozitiei BNA 2014 la Sibiu

Filiala Județeană Sibiu a Uniunii Arhitecților din Romănia vă invită la vernisajul EXPOZIȚIEI-CONCURS-BNA 2014, care va avea loc în Holul Primăriei Sibiu (CIT-Intrarea din Piața Mare) din Strada Brukenthal nr. 2, în data de 13 noiembrie a.c., la ora 16.30. Expoziția va fi putea fi vizitată până în data de 24 noiembrie, a.c.

Cea de a XI-a ediție a Bienalei Naționale de Arhitectură are ca tema DILEMELE ȘI PROVOCĂRILE SPAȚIULUI ARHITECTURAL (ROMÂNIA, 2013-2014) și aduce în fața publicului lucrări și publicații editate în ultimii doi ani de arhitecți cu drept de semnătură, urbaniști, arhitecți de interior, conductori arhitecți, designeri, scenografi, restauratori, istorici și critici de artă și arhitectură.

Președintele Bienalei Naționale de Arhitectură este arh. Dan Sergiu Hanganu, prof.dr.h.c. al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu" din București. Comisarul Bienalei este prof.dr.arh. Sergiu Nistor.

Expoziția de la Sibiu va cuprinde lucrările premiate în cadrul Galei Bienalei Naționale de Arhitectură, desfășurată la București, pe 16 octombrie, la Teatrul Național „I.L. Caragiale". În total au fost acordate 12 distincții: câte două premii pentru secțiunile „Arhitectura locuinței", respectiv „Publicații de arhitectură", câte un premiu pentru „Arhitectura dotărilor comunitare și de producție", „Arhitectura patrimoniului cultural", „Arhitectura spațiului interior", „Arhitectura spațiului public și urbanismul", medalia președintelui Uniunii Arhitecților din România, Premiul Președintelui de Onoare al BNA 2014 și în premieră două Medalii „Opera Omnia", ce au fost atribuite arhitecților Sever Nițu și Emil Barbu Popescu.

,,Bienala Națională de Arhitectură 2014 dorește sa fie, așa cum deseori perioadele de criză prilejuiesc, o șansă de reflecție: o reflexie asupra valorilor fundamentale ale ambientului urban sau rural; oportunitate pentru reformularea rolului creației arhitecților și urbaniștilor; o chemare la protejarea, sporirea ori punerea în evidență a acestor valori," - prof.dr.arh. Sergiu NISTOR, comisar al BNA 2014.

Prin prezentarea la Sibiu a expoziției de proiecte ale Bienalei, Uniunea Arhitecților din România și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu" din București în calitate de organizatori, doresc să marcheze contribuția Sibiului la fizionomia deopotrivă tradițională, dar și modernă a României, precum și realizările arhitecturale și urbanistice din zona Sibiului, pentru care membrii Filialei Județene Sibiu a Uniunii Arhitecților din România au o contribuție însemnată.

Până pe 20 decembrie 2015 expoziția-concurs BIENALA NAȚIONALĂ DE ARHITECTURĂ 2014 își va continua itinerariul în țară și peste hotare.


Organizatori:

Uniunea Arhitecților din România, Universitatea de Arhitectură și Urbanism ,,Ion Mincu" din București, Filiala Județeană Sibiu a Uniunii Arhitecților din România

Parteneri: Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu

Parteneri Media: Tribuna, Turnul Sfatului,Hermannstädter Zeitung, Radio TV Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Monitorul de Mediaș.


Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc