Calendar evenimente - aprilie 2017 la CCA din str. Jean Louis Calderon nr. 48, București

Toate evenimentele vor avea loc la sediul UAR din strada Jean Louis Calderon nr. 48, sector 2, București


Marți, 11 aprilie – ora 17.00

Dezbatere cu arhitecta GEORGETA GABREA și colaboratorii despre Text și context restaurare sau reconstrucție?

Povestea intervențiilor la Cărturești Carusel - Lipscani 

Collectiv - str. Ion Câmpineanu, Imobile - str. Caimatei și str. Gabroveni    Joi 20, aprilie – ora 17.00

Evocarea arhitectului-restaurator ȘTEFAN BALȘ împreună cu colaboratori, discipoli și membri ai familiei - prilejuită de prezentarea expoziției realizate de arhitecta ANCA FILIP                                                                                                 Marți, 25 aprilie – ora 17.00

Despre  patrimoniul de  ARHITECTURĂ  RECENTĂ - protecție, recunoaștere, conservare, neasumare cu arhitecta IRINA TULBURE, cu ocazia apariției cărții Arhitectură și urbanism în România anilor 1944-1960”


Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Naţională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Naţională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecţilor și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediţii, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanţarea proiectelor cu caracter cultural şi social ce au ca scop susţinerea obiectivelor incluse în statutul şi strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluţii pentru un anume loc şi/sau pentru un program de arhitectură, spaţii publice, oraşe sau aşezări rurale, amenajări, design grafic etc