Publicat: 15 martie 2019

Romanian Architects and Urbanists Forum va invita sa desemnati arhitectele pe care le considerati cele mai importante pentru arhitectura romaneasca (termen limita 1 aprilie)

CONSULTARE

FEMEILE DIN ARHITECTURA ROMANEASCA - London Festival of Architecture  2019                

EXPOZITIE & EVENIMENT LA  ICR-LONDRA – UAR – RAUF                                                     

Romanian Architects and Urbanists Forum va invita sa desemnati arhitectele pe care le considerati cele mai importante pentru arhitectura romaneasca, alaturandu-va astfel initiativei din Marea Britanie de a sarbatori Femeile din Arhitectura. 

RAUF doreste sa identifice femeile cu cea mai semnificativa contributie din arhitectura romaneasca si care au influentat prin proiectele, scrierile sau activitatea lor din educatie mersul arhitecturii romanesti. 

Un juriu format din reprezentantii tuturor partenerilor care organizeaza acest eveniment inclusiv London Festival of Architecture vor desemna 8 dintre cele mai semnificative propuneri. pentru a fi incluse in setul prezentat in acest an, in cadrul  London Festival of Architecture in luna Iunie 2019 in cadrul evenimentului denumit “Frontiere”.

Ce se solicita:

- O prezentare scurta – maximum 300 de cuvinte - a personalitatii propuse, mentionand rolul sau deosebit la arhitectura romaneasca fie prin proiecte, scrieri sau activitate didactica .

- 3 fotografii ale celor mai reprezentative lucrari

Procedura: completarea formularului Google, atasat

Termen: Miezul noptii- 1 Aprilie 2019  


Scopul:  Cele 8 castigatoare ale sondajului vor fi prezentate in panouri  cu structuri similare celor de prezentare ale pionierelor Arhitecturii Romanesti precumVirginia Haret, Henrieta Delavrancea si Ioana Grigorescu – trei dintre cele mai semnificative prezente din arhitectura romaneasca a secolului XX.  

Contact: folositi adresa deemail  contact@rauf.co.uk  cu subiectul ‘Pioneer Romanian Women Architects’ LFA 2019, not later than 28 March 2019.  

Parteneri:evenimentul este initiativa Romanian Architects’ & Urbanists’ Forum (RAUF) in parteneriat cu Uniunea Arhitectilor din Romania (UAR) si Institutul Cultural Roman Londra (ICR London) si va fi prezentat in cadrul London Festival of Architecture, tema 'Boundaries / Frontiere ’ (2019)

Juriul : Rosa Rogina, Responsabil de Program London Festival of Architecture; Magda Stroe , Director ICR London; Gabriela Mocan,  ICR London;  Ileana Tureanu, Presedinte, UAR; Oana Jackson, RIBA ARB BIID, reprezentant UAR and Principal of ARO Studio; Ioana T. Florea, responsabil de proiect , RAUF; Ana Becheru, co-founder RAUF and Ass Dir. CBRE; Iolanda Costide, AADipl RIBA, co-founder RAUF and Principal of NTA16 Architects  

Formular Google 

Informatii generale solicitate

Autorul Propunerii 

Email 

Alte comentarii (Optional)

Propunere /Architecta                  

Nume

Anii in care a lucrat

Contributie profesionala

consultare RAUF.docx

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Naţională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Naţională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecţilor și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediţii, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanţarea proiectelor cu caracter cultural şi social ce au ca scop susţinerea obiectivelor incluse în statutul şi strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluţii pentru un anume loc şi/sau pentru un program de arhitectură, spaţii publice, oraşe sau aşezări rurale, amenajări, design grafic etc