Publicat: 20 septembrie 2015, ultima actualizare: 22 septembrie 2015

Expoziție de acuarelă - Gheorghe Ionel și Marie-Jeanne Ștefănescu

Uniunea Arhitecților din România vă invită marți 22 septembrie 2015, la vernisajul unei expoziții speciale de acuarelăce reunește lucrările unei familii de arhitecți și artiști: Gheorghe Ionel (15.06.1936 - 5.04.2009) și fiica sa Marie-Jeanne Ștefănescu. Evenimentul are loc începând cu ora 18, la parterul Centrului de Cultură Arhitecturală al UAR din str. J.L. Calderon nr. 48, sector 2, București.

Gheorghe Ionel (născut la 15 iunie 1936 în comuna Sadova, județul Suceava, decedat la 5 aprilie 2009), de profesie arhitect, a expus numeroase tablouri cu peisaje din natură în care face loc spațiului vegetal. S-a oprit cu o atenție specială asupra unor monumente renumite din nordul Moldovei, precum și asupra unor vechi biserici de lemn maramureșene punându-le în valoare prin încadrarea perfectă în mediul înconjurător. A avut expoziții personale la: Hotel Flora, Casa Armatei, Cercul Militar Național, Galeriile de Artă ale Municipiului București, Sala Dalles, Sofitel București, Facultatea de Arhitectură „Ion Mincu”, Banca Română de Dezvoltare, World Trade Center București ș.a.

Fiica domnului Gheorghe Ionel, Marie – Jeanne Ștefănescu, s-a născut pe data de 5 septembrie 1969, în București. Pasiunea ei pentru arte își are originea în familie. Cu studii la Institutul de Arhitectură, Marie – Jeanne se desprinde de maniera clasică în arhitectură și consideră că pentru a exprima ideile (filozofice) ale trecerii dintre milenii, trebuie să surprinzi contrastul dintre clasic și avantgardă fără a neglija ancorele puternice ale tradiției. Artista consideră că în acuarelă a găsit expresia spontană dintre impresie și imaginație. De aceea prin acuarelă uneori fotografiază, alteori exprimă emoții.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 22 septembrie - 6 octombrie, de luni până joi, între orele 10 - 16:30 și vineri între orele 10-14.

Intrarea este liberă.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc