Hotararea Senatului nr. 28 din 7 decembrie 2012 privind plata cotizatiei de membru

Senatul U.A.R., legal intrunit in sedinta din data de 7 decembrie 2012, avand in vedere modul de colectare a cotizatiilor aferente anului 2012, precum si propunerile de majorare a cotizatiei incepand cu anul 2013 pentru arhitectii membrii ai U.A.R., emite urmatoarea hotarare care modifica si completeaza hotararea nr. 22/17.10.2012:

HOTARARE:

Art. 1 Avand in vedere faptul ca o parte dintre arhitectii membrii ai U.A.R. nu si-au achitat cotizatia aferenta anului 2012, in cuantum de 250 lei, Senatul U.A.R. aproba ca ultim termen de achitare a acesteia data de 30.12.2012.
Plata cu intarziere atrage majorari de 20%, iar depasirea cu un an duce la pierderea calitatii de membru si a drepturilor aferente.
Redobandirea calitatii de membru se face dupa achitarea cotizatiei aferente anului anterior, majorata cu un procent de 50% din cuantumul acesteia.

Art. 2 Tinand cont de cheltuielile de organizare a filialelor UAR si de cresterea ratei anuale a inflatiei, Senatul U.A.R. aproba majorarea cuantumului cotizatiei membrilor U.A.R. de la 250 lei/an la 350/lei pe an.

Art. 3 Pentru 2013 si anii urmatori, arhitectii membrii ai U.A.R. au obligatia sa achite cotizatia pana la data de 30 aprilie a fiecarui an.
Neefectuarea platii cotizatiei pana la data de 30 aprilie, va duce la majorarea cuantumului acesteia cu un procent de 20%.

Art. 4 Nu se accepta ca plata sa se efectueze fractionat.

Art. 5 Cotizatiile se pot achita de catre arhitectii membrii ai U.A.R., numerar, prin virament bancar in contul U.A.R. sau prin mandat postal.

Art. 6 Prezenta hotarare va fi dusa la indeplinire incepind cu data de 7 decembrie 2012 de catre Directorul Executiv, serviciul administrativ al U.A.R. si de filialele UAR.

Presedinte,
DR. ARH. VIORICA CUREA


av. Daniela Cioca

Click aici pentru a descarca Hotararea Senatului U.A.R. in format .pdf.


Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc