Raspunsuri contestatii concurs proiecte UAR

PROCES VERBAL

COMISIA DE ANALIZA A CONTESTATIILOR - depuse in urma jurizarii proiectelor culturale - formata din arhitectii Dunel Cosma, Viorica Curea, Peter Derer, Dumitru Fanea si Milita Sion a analizat in sedinta din 16.03.2011 si a decis urmatoarele:

„Universitatea de vara - RESTAURARE SCOALA VECHE COMUNA BUCIUM - EDITIA 1" (Rencontres du Patrimoine Europe Roumanie -Romania)
Comisia de analiza a contestatiilor a apreciat obiectivele Universitatii, dar punctajul acordat comparativ cu celelalte proiecte analizate este considerat corect.

„CASE CARE NU MAI PLANG - BUCURESTI 2" (Asociatia Rhabillage)
Formularea din dosar lasa loc interpretarilor. Comisia de analiza a contestatiilor regreta ca s-a ales interpretarea inadecvata.

„ CLADIRI ISTORICE DIN ROSIA MONTANA: SLAVAREA SI REACTIVAREA RESURSEI CULTURALE" (Asociatia Arhitectura.Restaurare.Arheologie)
Principiul de distributie a santierelor pentru o politica a vizibilitatii actiunii nu este intemeiat.
Din cele trei case propuse (doar doua fise au fost anexate) una singura de la nr.255 este interesanta si reclama restaurare.
Privitor la proiectul cultural din 2010 „Targ de mestesugari si materiale traditionale - Rosia Montana" - autorii s-au angajat sa intocmeasca un ghid care pana acum nu a fost facut cunoscut comisiei de evaluare a UAR pentru proiecte culturale.


„COASTA CAMPULUI"
Catre dl arh. Barbu Vlad
Stimate domnule arhitect,
Apreciem oportunitatea proiectelor aplicate de dumneavoastra, insa prezentarea lor nu a fost suficient argumentata. Va propunem sa reveniti cu o prezentare adecvata la sesiunea de evaluare si selectie a proiectelor culturale pentru anul 2010


„STUDIU CENTRU ISTORIC ORAS BREZOI" (Asociatia Odaia Creativa)
Consideram ca motivatia comisiei este corecta, deci punctajul acordat comparativ cu celelalte proiecte analizate ramane nemodificat.


„CULELE DIN OLTENIA" (Uniunea Arhitectilor din Romania, Filiala euroregionala SV Oltenia)
Proiectul a fost selectionalt in 2010. Comisia de analiza a contestatiilor recomanda ca dupa o justificare detaliata a cheltuielilor (indeosebi de transport) autorii sa adreseze un referat Comisiei Economice si Senatului pentru finantare din alta pozitie de buget.
Comisia precizeaza ca dosarul de aplicatie devine eligibil numai daca este complet.


Revista „ARHITECTURA DINTOTDEAUNA PENTRU TOTI ARHITECTII" (Uniunea Arhitectilor din Romania, Filiala euroregionala SV Oltenia)
Comisia de analiza a contestatiilor recomanda adresarea unei solicitari catre Senat pentru finantarea din alta pozitie de buget.
Comisia precizeaza ca dosarul de aplicatie devine eligibil numai daca este complet.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc