Concurs IDENTITATE VIZUALA Bienala Nationala de Arhitectura Bucuresti, editia a X-a, 2012. Tema si Regulament

1. TITLUL PROIECTULUI:

BIENALA NATIONALA DE ARHITECTURA Bucuresti editia a X-a 2012

2. TEMA PROIECTULUI

Bienala nationala de arhitectura Bucuresti (acronim BNAB) este cel mai important eveniment profesional al breslei arhitectilor care se organizeaza neintrerupt din 1994.

Faptul ca este a X a editie si coincide si cu aniversarea a 120 de ani de la infiintarea Societatii arhitectilor romani (26 februarie 2011) si 120 de ani de la infiintarea Scolii Nationale de Arhitectura (15 octombrie 2012), senatul UAR a decis modificarea denumirii evenimentului din BAB ( Bienala de Arhitectura Bucuresti) in BNAB (Bienala Nationala de Arhitectura Bucuresti).

Tema acestei editii a BNAB-ului va fi „Arhitectura la aniversare - 120 de ani de organizare profesionala si invatamant superior de arhitectura".

Editia din acest an dezvolta deschiderea initiata de editiile precedente BAB si continua seria de colaborari cu artisti si specialisti din domenii conexe arhitecturii. In acest sens, prezentarile de arhitectura si expozitiile interactive vor constitui un element de comunicare eficienta si de atractie pentru publicul vizitator din afara granitelor stricte ale profesiei.

3. TARGET

BNA Bucuresti este un program cultural format din evenimente ce se vor intinde pe durata a 2 ani de la lansare, 25 nov 2011 la 25 nov 2013 - evenimente organizate in Bucuresti si alte centre judetene menite in context sa aniverseze la nivel national 120 de ani de breasla si de invatamant superior de arhitectura.

4. MESAJ

Identitatea trebuie sa transmita ideea de forta, performanta, continuitate, echilibru, modernitate, actualitate si traditie.

5. LISTA MATERIALE

5.1. Materiale principale

5.2. Alte materiale (optional)

6. CALENDAR CONCURS IDENTITATE VIZUALA

7. PREZENTARE

8. JURIULva fi format din 5 membri arhitecti si graficieni recunoscuti. Componenta juriului va fi anuntata ulterior.

9. PARTICIPARE

Pot participa absolventi si studenti ai invatamantului superior de arhitectura si de arta si companii de profil.

10. PREMII

Premii:


Toti participantii vor primi diplome de participare.

11. DREPTURILE DE AUTOR

Drepturile de autor vor fi transmise UAR care la va folosi pentru evenimentul de profil. Castigatorul va elabora prin contract toate materialele publicitare in baza unul manual de aplicare intocmit ulterior.

Presedinte UAR,

Prof.dr.arh. Peter Derer

Comisar bienala,

Prof.dr.arh. Cristina Olga Gociman

_______________________________________________________________________________________________

ACTUALIZARE 04.01.2012

Membrii juriului concursului "Identitate vizuala" BNAB 2012 sunt:

conf.dr.arh. Marius MARCU-LAPADAT - UAUIM - Facultatea de Arhitectura de Interior
lector dr. Marina TEODORESCU - Universitatea Nationala de Arte Bucuresti - Sectia Design
lector dr.arh. Françoise PAMFIL - UAUIM - Facultatea de Arhitectura, redactor sef revista Arhitectura

_______________________________________________________________________________________________

click aici pentru toate anunturile de pe pagina web a UAR privind BNAB 2012

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc