Conferința de presă privind participarea României la cea de-a 15-a ediție a Expoziției Internaționale de Arhitectură - la Biennale di Venezia

Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român și Uniunea Arhitecților din România s-au întâlnit miercuri, 3 februarie 2016, ora 12, la sediul Institutului Cultural Român din Aleea Alexandru nr. 38, sector 1, București, la conferința de presă privind rezultatul Concursului Național pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 15-a ediție a Expoziției Internaționale de Arhitectură - la Biennale di Venezia.

La conferință au participat: dl. Vlad Alexandrescu, Ministrul Culturii, dl. Radu Boroianu, președinte ICR, dl. Attila Kim, comisarul participării României la cea de-a 15-a ediție a Expoziției Internaționale de Arhitectură - la Biennale di Venezia, d-na Viorica Curea, președinte al Uniunii Arhitecților din România, reprezentanți ai echipei proiectului câștigător și ai echipelor proiectelor premiate.

Cu această ocazie a fost prezentat proiectul câștigător și au fost acordate premiile Uniunii Arhitecților din România pentru proiectele selecționate de juriul concursului.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc