Deces arh. Mihai Enescu

Uniunea Arhitectilor din Romania anunta cu profund regret decesul domnului Dr. arh. MIHAI ENESCU (1926-2012). Absolvent al Institutului de Arhitectura Ion Mincu Bucuresti (1952), s-a remarcat ca arhitect de orientare functionalista.

A realizat numeroase lucrari: studii si proiecte tip pentru scolii si locuinte, vile turistice la Neptun, spitale la Suceava, Baia Mare, Tulcea, Satu Mare, Bucuresti, etc. A publicat diverse articole, pe teme profesionale, in reviste din tara si strainatate (Arhitectura, Techniques Hospitalieres - Franta, Bouw - Olanda).
Arhitectul MIHAI ENESCU a marcat benefic activitatea Uniunii Arhitectilor din Romania si evolutia profesiei.


Sincere condoleante familiei.
Dumnezeu sa-l odihneasca!

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc