Publicat: 25 octombrie 2023

Conferința internațională "20 Architectural Experiences", 30-31 octombrie, UAUIM

În zilele de 30-31 octombrie se va desfășura conferința internațională: 20 Architectural Experiences parte din proiectul cultural: 20 Interior Architectural Experiences realizat de Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”- Facultatea de Arhitectură de Interior.

Proiectul cultural constituie o oportunitate în contextul dat de împlinirea a 20 de ani de la înființarea Facultății de Arhitectură de Interior și propune o prezentare creativă a profesiei de arhitect de interior și realizarea unui networking cultural, conectând studenți și absolvenți români și străini într-un dialog cu profesioniști din domeniu.

Conferința va reuni cadre universitare, profesioniști și instituții de profil din țară și strănătate pentru a dezbate noua paradigmă a arhitecturii, urbanismului și designului într-o perspectivă interdisciplinară și interconectată. 

Secțiuni: 

Educație în arhitectură

Educația în arhitectură este un domeniu de studiu flexibil, dar complex, prin urmare definirea limitelor și metodelor sale reprezintă o provocare atât pentru cadre universitare, cât și pentru cercetători.

Subiecte: rolurile curriculei, provocările inteligenței artificiale (AI), metodologii de predare, tendințe ale profesiei de arhitect și interdisciplinaritate.

Percepția și arhitectura

Spațiul poate fi decodat prin simțuri, generând conexiuni între ființele umane, nevoile, utilizările acestora și mediul construit, de aceea cercetarea pe această temă este indispensabilă.

Subiecte: design universal, arhitectură vindecătoare, utilizarea simțurilor în înțelegerea arhitecturii, argumente despre bio-arhitectură (bunăstare, biofilie, eco-design etc.) și o abordare culturală a durabilității.

Tehnici și tehnologie în arhitectură

Această secțiune încurajează discuțiile despre amenințările și oportunitățile care apar odată cu dezvoltarea rapidă a tehnologiei aplicate în proiectarea clădirilor.

SUBIECTE: orașe inteligente, reziliență urbană, limitele tehnologiei în arhitectură, vulnerabilități arhitecturale, arhitectură în risc și importanța tehnologiei aplicate în proiectarea clădirilor (durabilitate, concepte de economie circulară, tehnologii BIM, VR și digitalizare etc.), detalii tehnice integrare.

PROGRAM v3_final.pdf

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc