Arhetipuri. Arhitectura intra in competitie!

Pe 19 aprilie 2010, s-a lansat "ARHETIPURI" - concursul national de arhitectura pentru spatiul public, un amplu proiect destinat sa aduca beneficii arhitecturii, locurilor publice din orase si conceptului de concurs de arhitectura in Romania.

Aflat la prima editie, concursul se intinde pe durata a 4 luni, cu 9 orase participante, avand 2 etape, 2 gale de premiere, 9 expozitii si 30.000 mii euro premii. ARHETIPURI este un concurs organizat in beneficiul comunitãtilor urbane.

Concursul are ca obiect proiectarea unui pavilion temporar intr-un spatiu public urban. 9 orase - Bucuresti, Timisoara, Brãila, Brasov, Galati, Ploiesti, Vaslui, Cluj-Napoca si Sibiu - au fost selectate. Dintre spatiile publice propuse de acestea, participantii - arhitecti profesionisti sau studenti, urbanisti, designeri si alti profesionisti in domenii conexe - vor alege o locatie pentru care vor depune proiectul. Se intrec orasele, se intrec arhitectii! Pavilionul castigator va fi construit si expus temporar in orasul pentru care a fost propus, devenind un reper arhetipal pentru arhitectura urbana locala.

Competitia este arbitrata de un prestigios juriu international format din arhitecti consacrati: arh. Kimmo Limatainen - ATF, Finlanda; conf. dr. arh. Marius Marcu-Lapadat, Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" Bucuresti; arh. Jacques Allard, CEO to ArchiEurope; arh. Johannes Bertleff, arhitect asociat Exhibit Arhitectura, Brasov; Tim Abrahams, redactor sef la Blue Print Magazine UK; arh. Ioan Feier, Arad; arh. Constantin Gorcea din Suceava;.

ARHETIPURI este sustinut de: HP, Lindab, Villeroy&Boch, Nemetschek, Astron, Holcim, Sika, ACO, Velux, Fabryo, Holver, Austrotherm, Elis Pavaje, Mapei, Kober, Xella, Nikon, Porta Doors, Philips, Kronospan, Alukonigstahl, Fakro. De asemenea, ARHETIPURI se bucura de o ampla promovare si mediatizare, avand parteneriate cu toata presa de specialitate si cu media generala, fiind sustinut de toate organizatiile din domeniu: OAR in calitate de coorganizator, UAR, UASAR (cu toate organizatiile studentesti locale) si RoGBC.

ARHETIPURI este un concurs organizat de AD(D)VERITAS in parteneriat cu Ordinul Arhitectilor din Romania.

www.arhetipuri.ro

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc