Arhitectul ATTILA KIM - Comisarul Bienalei de Arhitectură de la Veneția, a primit premiul INSTITUTULUI ASPEN 2016

ASPEN LEADERSHIP AWARDS AND GALA DINNER 2016

Premiul se acorda, anual, unei personalitati sau organizatii care a contribuit in mod semnificativ la imbogatirea culturii nationale, a promovat-o peste hotare si a contribuit la efortul general de punere in valoare si prezervare a mostenirii culturale.


Ca figura marcanta a arhitecturii moderne, Attila KIM si-a folosit talentul si abilitatea ca sa exprime o viziune innoitoare pentru societate si comunitate, dobandind recunoastere si succes prin paradigma creerii unei societati mai bune prin arta.

Arhitectul Attila KIM a promovat nu nunai excelenta artistica dar a si contribuit la promovarea mostenirii culturale europene.

Printre detinatorii acestei distinctii se numara Festivalul de Teatru de la Sibiu, dirijorul Ioan Holender, economistul Pierre Moscovici, Octavian Morariu si guvernatorul Mugur Isarescu. 

 

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc