In memoriam arh. BALAURU VIOREL OCTAVIAN

UNIUNEA ARHITECȚILOR din ROMÂNIA – filiala euroregională Sud – Vest OLTENIA anunta, cu durere, incetarea din viata a arhitectului BALAURU VIOREL-OCTAVIAN – Slatina.

Existența noastră pe fața pământului, atâta cât ne-a dat-o Bunul Dumnezeu, este bogată în bucurii, satisfacții și fericiri, mai mici sau mai mari, mai multe sau mai puține, dar și din nedorite, nebănuite, multe sau puține, mărunte sau grave, accidentale sau catastrofale, necazuri care aduc durere și tristețe, unele în cercuri limitate ale familiei decedatului, dar altele, ca aceasta, în marea noastră familie a arhitecților, cuprinși în filiala euroregională Sud-Vest Oltenia a UAR, sau chiar, mai amplu, în viața marii noastre familii a Uniunii Arhitecților din România.

La 20 august 2018, ora 10.00, inima arhitectului BALAURU VIOREL-OCTAVIAN – Slatina, a încetat să mai producă bucurii familiei și societății, pompând elixirul vieții, pentru ultima dată, în această dimineata torida, în trupul său zbătător, foarte muncitor și atât de creator.

S-a nascut la 03.06 1953, in municipiul Alexandria, iar INSTITUTUL DE ARHITECTURA „ ION MINCU „ din BUCURESTI, l-a absolvit in iunie 1978, cu nota 9.00 Era, la cei 65 ani, pregatit sa intre in randul pensionarilor, acum 2 saptamani eliberandu-i adeverinta doveditoare apartenentei sale la Alianta Nationala a Uniunilor de Creatori din Romania.

Ne-a părăsit fără voia sa! Ne-a surprins total nepregătiți, așa cum ne place, omenește, să o spunem mereu, părându-ne rău de cel pe care n-o să-l mai putem vedea și auzi ca în timpurile bune. Prietenește, c-așa am fost cu toții, să-l priveghem și, cu pioșenie, să-l conducem pe ultimul său drum prin orașul în care a creat pentru semenii săi, oamenii. Suntem alături de familia sa, rugându-l pe bunul Dumnezeu să-i întărească pentru a rezista acestei deosebit de grele încercări.

Odihnă veșnică fă-i Doamne iubitului și respectatului nostru coleg! 

Senatul Filialei Euroregionale Sud-Vest Oltenia a Uniunii Arhitecților din România 

PS: Trupul neinsufletit va fi depus maine 21 august 2018 in jurul orelor 12.00 la Capela de la Catedrala din Slatina, str. Ecaterina Teodoroiu (de langa Casa Tineretului); inmormatarea va fi in Bucuresti, miercuri.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc