Publicat: 11 septembrie 2019

Concurs De-a arhitectura de Ziua fotografiei 2019

*Termenul limită la Concursul De-a arhitetcura de Ziua Internațională a Fotografiei a fost preungit de pe 3 septembrie până pe 30 septembrie, ora 23:00, pentru a da șansa și claselor noi venite în programele asociației să participe.

„Creativitatea este un termen foarte generos care de-a lungul timpului a fost definit în sute de feluri. În principal, când vorbim despre creativitate, ne referim la 3 aspecte: la produsele creative, la trăsăturile de personalitate ale persoanelor creative și la gândirea creativă.

Roadele actului de creație trebuie să îndeplinească mai multe condiții: vorbim de originalitate, noutate, utilitate, valoare. Creativitatea poate fi văzută ca o trăsătură pe care fiecare o are mai mult sau mai puțin dezvoltată. Copiii își manifestă din plin creativitatea în activitățile pe care le fac. Interesul, curiozitatea, spontaneitatea, deschiderea la nou, tendința de a îmbina realul cu fantasticul, toate aceste ingrediente necesare creativității se manifestă în copilărie. Picasso spunea: «Orice copil este creativ. Problema este cum să îl faci să rămână așa și când crește».

Abordarea rigidă a conținuturilor școlare, rutina în desfășurarea orelor, reducerea timpului destinat jocului didactic pot scădea șansele manifestării creativității în școală. Noua abordare pedagogică scoate jocul didactic la rampă, transformându-l în element indispensabil al învățării. Dacă se organizează astfel procesul de predare-învățare-evaluare, atunci creativitatea are mari șanse de manifestare.”, ne-a spus prof. înv. primar Mirela Rodica Radu de la Școala Gimnazială „Nichita Stănescu” din Baia Mare, jud. Maramureș, la pregătirea online pentru cursul „De-a arhitectura mini” din anul școlar 2018-2019.

Și pentru că este atât de importantă, așa cum ne-au spus mulți alți profesori de învățământ primar, de Ziua Internațională a Fotografiei, 19 august, De-a Arhitectura organizează a doua ediție a concursului lansat în 2017, pentru cea mai frumoasă, expresivă și reprezentativă fotografie care să ilustreze creativitatea în activitățile asociației, în procesul educațional sau în rezultatele cursurilor implementate la clasă.

Un moment capturat în timp, o amintire a bucuriei, o imagine ce poate inspira comunități întregi, de la cel mai mic la cel mai mare, momente trecătoare surprinse pentru a celebra și a aduce mai aproape oameni de peste tot. Sperăm să ne trimiteți imagini care să arate bucuria, curiozitatea și creativitatea copiilor ce participă la cursurile noastre.

Informații concurs:

Perioadă de concurs: 19 august – 3 septembrie 2019 30 septembrie 2019 (30 septembrie 2019, ora 23:00, data limită de trimitere a fotografiilor)
Jurizare: 4-8 septembrie 2019 1-4 octombrie 2019
Anunțare câștigător: 9 septembrie 2019 7 octombrie 2019
Premiu: 1 voucher în valoare de 500 lei pentru cumpărarea de produse foto. Premiul este oferit de Asociația De-a Arhitectura din bugetul de 2% al anului fiscal 2018.

Juriu:

Regulament concurs:

Nota finală a fotografiei se va calcula de către juriu astfel:

Nu vor fi acceptate fotografiile care:

Utilizarea fotografiilor și copyright:

Participanții cedează organizatorilor dreptul de a le reproduce fotografiile în materiale editate în scopul promovării Asociației De-a Arhitectura; organizatorii garantează menționarea numelui fotografilor alături de lucrările reproduse. Fotografiile nu vor fi folosite pentru obținerea de foloase materiale pentru organizatori sau terți, iar toate drepturile de autor rămân în posesia autorilor.

http://www.de-a-arhitectura.ro/concurs-de-a-arhitectura-de-ziua-fotografiei-2019/

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc