Update! Concursul „Gheorghe Leahu” pentru tineri arhitecți acuareliști, ediția 2024

Uniunea Arhitecților din România anunță lansarea ediției 2024 a concursului „Gheorghe Leahu”. 

Arhitectul Gheorghe Leahu a slujit arhitectura românească mai bine de jumătate de secol, dar notorietatea sa este unică datorită activității de acuarelist, un prolific și convingător cronicar al orașului, cu ajutorul penelului. Arhitectura este casa în care trăim cu toții. În toate orașele, în toate satele, în toate clădirile pe care le vedem, toate au în ele, zidit, talentul arhitecților” - Gheorghe Leahu

Concursul se desfășoară în fiecare an, începând cu anul 2022, iar festivitatea de decernare a premiilor are loc în data de 10 mai, data nașterii arhitectului Gheorghe Leahu, la Centrul de Cultură Arhitecturală din Str. Jean Louis Calderon nr. 48, Sector 2, București, ocazie cu care se organizează și o expoziție a tuturor lucrărilor participante la concurs.

Premiile concursului sunt finanțate de doamna Viorica Leahu, soția arhitectului Gheorghe Leahu.

Înscrieri

Sunt invitați să se înscrie studenții și absolvenții facultăților de arhitectură, care pictează cu acuarelă. Vârsta maximă de înscriere este de 35 de ani.

Înscrierile se fac trimițând materialele cerute de regulament la adresa gheorgheleahu@uniuneaarhitectilor.ro și predând lucrările la Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR. Persoana de contact: Vlad Brătuleanu – 0723693708

Pentru detalii consultați materialele alăturate:

Regulament concurs Gheorghe Leahu 2024.pdf

Acord prelucrare date personale 2024.docx

Update 29 aprilie: înscrierile se prelungesc cu o zi. Cei interesați se mai pot înscrie exclusiv marți, 7 mai.

Calendar

17-29 aprilie 2024: înscrieri și predare lucrări 

8-9 mai 2024: jurizare 

10 mai 2024: decernare a premiilor și vernisaj

10 mai - 24 mai 2024: expoziție

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc