Publicat: 23 octombrie 2017

Conferința Națională Extraordinară a Ordinului Arhitecților din România, 28 octombrie

Se apropie Conferința Națională Extraordinară a Ordinului Arhitecților din România, ce va avea loc pe 28 octombrie a.c., la Radisson Blu (Calea Victoriei nr. 63-81, Sala Atlas), începând cu ora 9.00.

În cadrul conferinței vor fi propuse spre adoptare următoarele documente, esențiale pentru ca organizația să își îndeplinească mai bine rolul:

-        Regulamentul de organizare și funcționare a Ordinului Arhitecților din România

-        Regulamentul-cadru privind înființarea, organizarea și funcționarea filialelor teritoriale ale Ordinului Arhitecților din România

-        Organizarea aparatului administrativ al Ordinului Arhitecților din România

Aceste documente sunt rezultatul a 2 ani de pregătire, în care au fost antrenate câteva sute de arhitecți, cu scopul de a transforma Ordinul într-o organizație mai eficientă și mai aproape de nevoile concrete ale profesiei.

Credem că aceste modificări reprezintă un subiect de interes pentru toți arhitecții, motiv pentru care  Ordinul își dorește ca ele să fie cât mai vizibile în media.

La acest link regăsiți o sinteză a procesului de transformare OAR, iar aici pot fi accesate documentele propuse spre adoptare în Conferința Națională Extraordinară. 

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc