Publicat: 9 iunie 2016

Conferința NEW CITIES, 13 iunie, ora 13.00, sala Pictură a Teatrului Național București

În premieră în România, arhitecți urbaniști și peisagiști din elita mondială, oameni de cultură, ambasadori, antreprenori de top din 7 țări ale lumii se vor reuni într-o conferință inspirațională despre viitor în arhitectură și urbanism sub genericul NEW CITIES. 

Conferința Inspirațională Internațională despre Viitor în Arhitectură și Urbanism NEW CITIES va avea loc pe 13 iunie 2016, în Sala Pictură a Teatrului Național București, începând cu ora 13.00

Invitații din auditoriu, format din oameni de cultură, arhitecți, urbaniști, peisagiști, profesori, arhitecți-șefi, ingineri, antreprenori, reprezentanți ai administrației locale și centrale, reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale, specialiști în managementul transportului, specialiști în calitatea mediului, studenți, public larg vor fi purtați într-o fascinantă călătorie de 4 ore prin orașele lumii, cu probleme în prezent, cu soluții în viitor. 

Cum vor evolua orașele? Sunt orașele suficient de prietenoase cu locuitorii lor? Care sunt tendințele mondiale în urbanism? Cum reușesc arhitecții japonezi să facă respirabile marile aglomerări urbane din Țara Soarelui Răsare? Vom trăi în orașe verticale? Cât de accesibile sunt soluțiile de economisire și generare a energiei propuse de olandezi?  

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care vor răspunde speakerii invitați, personalități remarcabile, arhitecți de prestigiu, urbaniști și peisagiști de talie mondială, oameni de cultură din 7 țări ale lumii. 

Înscrierile se pot face online, pe site-ul NEW CITIES (http://rba.share-architects.com/new-cities/). 

 

Conferința NEW CITIES se va încheia cu evenimentul de lansare a primei ediții a „Romanian Building Awards” - Premiile Naționale pentru Spațiul Construit, cel mai mare eveniment de recunoaștere a excelenței în proiectarea și execuția spațiului construit. 

Inițiatori și organizatori Romanian Building Awards și NEW CITIES: Ordinul Arhitecților din România, Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, Federația Patronatelor Societătilor din Construcții și Asociația culturală Pro Event. 

NEW_CITIES_PROGRAM.pdf

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc