Conferința România 100+ "Arhitectura, patrimoniul și peisajul cultural"

BNA 2014

Marți, 21 octombrie, începând cu ora 17:00, are loc conferința România 100+ "Arhitectura, patrimoniul și peisajul cultural" organizată în cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură - BNA în parteneriat cu Observatorul Urban București. Aceasta se va desfășura în Sala Elvira Popescu a Institutului Francez din București (B‐dul Dacia 77).

Într-o primă parte a evenimenului, prof.dr.arh. Sergiu Nistor, Comisar al BNA 2014, va lansa temele și provocarile dezbaterii urmat fiind de prezentări susținute de Csilla Hegedüs (Secretar de Stat Ministerul Culturii), prof.dr.arh. Alexandru Beldiman, arh. Șerban Țigănaș (Președinte Ordinul Arhitecților din România) și arh. Anca Ginavar (Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice).

Acestora, în a doua parte a conferinței, li se adaugă pentru dezbateri: arh. Teodor Frolu, arh. Adrian Crăciunescu, conf. dr. ist. artă Paulina Popoiu (Director General Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti"), arh. Irina Iamandescu (ICOMOS România).

Accesul este liber.


_____________________________

Bienala Națională de Arhitectură 2014 și partenerii acesteia, revistele Arhitectura, Arhitext, Observatorul Urban București și Urbanismul organizează o serie de conferințe profesionale. Conferințele România 100+ vor explora, retrospectiv și prospectiv, fizionomia arhitecturală și urbanistică a țării în pragul unui moment ce suprapune împlinirea a 100 de ani de la făurirea României moderne și preluarea, la 1 ianuarie 2019, a președinției Uniunii Europene.

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei" arhitecților, organizat neîntrerupt din 1994. Acesta se concentrează prin intermediul atât al expoziției - concurs de proiecte, principala componentă a Bienalei, cât și al unor manifestări conexe, asupra valorilor creației arhitecturale recente, a celor patrimoniale ale spațiului arhitectural și asupra posibilităților de ameliorare a calității vieții prin urbanism, urban design și arhitectură.

Ediția 2014 a Bienalei Naționale de Arhitectură, având ca temă "Dilemele și provocările spațiului arhitectural", este organizată de Uniunea Arhitecților din România în colaborare cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu" din București în perioada 15‐30 Octombrie. Președintele BNA este arh. Dan Sergiu Hanganu, prof.dr.h.c. al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu" din București, premiat cu Medalia de Aur a Uniunii Internaționale a Arhitecților.

Informații, calendarul și regulamentul Bienalei se găsesc pe pagina www.uar-bna.ro.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc