In memoriam arh. Dan Georgescu (Kuki)

Uniunea Arhitectilor din Romania anunta, cu durere, ca arhitectul Dan Georgescu (Kuki) a pierdut lupta cu virusul ucigas.Gabriela Pasarin a scris: Astazi am pierdut un prieten de suflet, sacrificat pe domenuiul Covidului! 😔A rămas un Gol important în locul lui și în sufletele celor care am crescut împreună în anii studenției, clădindu-ne frumos prin viața asta și încercând să le dăruim și celorlalți câte Ceva! Sper să-i fie liniște și pace pe-acolo și să ne mai întâlnim, cu aceleași idealuri...Drum bun Dan Kuki Georgescu ...Ana Maria Hariton a scris:

A plecat azi dintre noi, după o luptă grea cu boala pe care speram cu toții să o învingă, Kuki Georgescu. S-a numărat printre cei mai iubiți profesori ai Facultății de Arhitectură a Universității Spiru Haret, îndrumând studenții din primii ani la Studiul formei și Atelier, rafinandu-le gustul și transmițându-le în continuare dragostea pentru meserie la orele de Design, punându-i în contact cu realitatea materialelor și secretele prelucrării lor în timpul unor stagii de practică pasionante, dedicate fabricării de jucării, mobilier sau decorațiuni interioare. Cred că nu am văzut om mai pasionat de profesie, sub toate aspectele, decât el. Rari au fost profesorii care s-au dedicat pe deplin, așa ca el, formării unor generații întregi de tineri arhitecți.Drum bun Kuki! E nevoie acolo sus de jucării, de trotinete și căluți, de locuri amenajate cu pricepere și talent. Cu tine raiul e sigur un loc mai frumos!

Fotografia arhitectului Dan (Kuki) GEORGESCU facuta de arh. Mihai COSURBA, coleg de an (1973) in fata unei casute din Tabara Internationala pentru Studenti de la COSTINESTI.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc