Deces arh. Maria Sumănaru Pavelescu

Uniunea Arhitecților din România anunță cu regret decesul colegei arh. MARIA SUMĂNARU PAVELESCU (d. 25.03.2015).

Slujba religioasa și înmormântarea vor avea loc sâmbătă, 28 martie 2015, ora 12.30, la cimitirul Iancu Nou Bălăneanu (șos. Mihai Bravu)

Pasionată de artele frumoase, mare iubitoare de pian, arh. Maria Sumănaru Pavelescu și-a îndreptat talentul spre pictură. Lucrările sale au fost expuse, de-a lungul timpului, în 7 expoziții personale și 14 de grup.

Prespective” - ce-a de-a doua expoziție găzduită de Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR (dupa cea din octombrie 2012 dedicată maestrului Gustav Klimt) a avut vernisajul în urmă cu o săptămână, pe 18 martie, chiar în prezența artistei, care în ciuda situației precare de sănătate s-a bucurat de cei peste 40 de prieteni și admiratori veniți să o susțină și să o felicite.

Dumnezeu s-o odihnească!

arh. Maria Sumănaru Pavelescu

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc