Deplasare documentar-turistica în Bucovina istorica

Uniunea Arhitecților din România - Filiala București (UAR), Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina - Consiliul Național (CN-ACPBB) și Centrul Bucovinean de Artă pentru promovarea Culturii Tradiționale Românești - Cernăuți vă invită în perioada 18 -23 septembrie 2013 (6 zile) într-o excursie documentar-turistică în Bucovina istorică.

PROGRAM:

Ziua 1 (Miercuri 18.09.2013): Ora 8,00 - Plecare din București (str. C.A. Rosetti colt cu str. J. L. Calderon), prin Urziceni, Buzău, Râmnicu Sărat (cca.145 km.) (popas), Focșani, Mărășești, Adjud, Bacău, Roman (190 km.) (popas prânz la restaurantul din parc), Hanul Ancuței, Moțca,Vadul Moldovei, Păltinoasa, vizite la Mănăstirea Humor, Voroneț și Sucevița, sat Marginea (ceramica), Rădăuți, Mănăstirea Putna (popas cină, cazare, mic dejun),

Ziua 2 (Joi 19.09.2013.): plecare de la Putna, prin Siret (trecere frontieră), pe langa Hliboca, la Cernăuți (prânzul, cazarea la pensiune), vizită la Cimitirul cărturarilor români, în centrul vechi, la Universitate fost Palat Episcopal, cina comună,

Ziua 3 (Vineri 20.09.2013): plecare din Cernăuți și vizită la Cetatea Hotin, și Cetatea Kamenița, prânzul pe traseu, cina și cazarea în Cernăuți;

Ziua 4 (Sâmbătă 21.09.2013): vizită în Cernăuți, plecarea la Herta, popas și prânzul la Mănăstirea Bănceni, vizită în comuna Herta, cina și cazare la hotelul Mănăstirii Bănceni;

Ziua 5 (Duminică 22.09.2013): întâlnire cu arhitecți bucovineni și patrioți români, plecare din Cernăuți prin Siret la Suceava, vizitarea Cetății de Scaun a Moldovei, cu popas prânz la terasa Cetății sau la Casa Bucovineană in centrul Sucevei, și plecarea prin Fălticeni la Tg. Neamț cu popas de vizită la Cetatea Neamțului și Mănăstirea Neamțului (cina, cazare);

Ziua 6 (Luni 23.09.2013): Plecare din Tg. Neamț la Mănăstirea Agapia (popas vizita) și la Piatra Neamț (popas de prânz la Hotel Ceahlău, întâlnire cu arhitecți locali și opțional vizită Muzeu de istorie/arheologie, cultura Cucuteni, mil. V-î.Chr.), plecare prin Bacău, Buzău la București.

NOTĂ:

Costul orientativ al excursiei de șase zile este de aproximativ 700 lei/pers. (transport, cazare 5 nopti, 2 mese/zi). Toți participanții la deplasarea documentară vor avea la ei cartea de identitate și pașaportul valabil, cerut la frontieră cu Ucraina (intrare si iesire). Toti participantii vor putea schimba la Cernauti numai euro sau dolari pentru grivne. Nu se primesc lei romanesti.
La Cernăuți vom va exista ghid localnic român, care conduce la locurile vizitare. Este necesară respectarea orelor de plecare cu autocarul și de masă. Număr de locuri maximum 40, minimum 30.
Este necesara plata unui avans de 400 lei/pers., restul de 300 lei se plateste la urcarea in autocar.


Informații/inscrieri cu achitare avans, pentru arhitecti la Centrul de Cultura Arhitecturala, din str. Calderon, 48, la Arh.Ionașcu Gheorghe 0745.902.495, (ora 9,00-16,00) sau la 0728.957.875- A.C.P.B.B. persoană de contact Marian Clenciu, str. Blanari nr. 23.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc