Publicat: 19 martie 2014, ultima actualizare: 25 aprilie 2014

Deplasare documentară - MOLDOVA DINTRE PRUT ȘI NISTRU

Uniunea Arhitecților din România - Filiala București, sector 2 și Asociația Culturală pro Basarabia și Bucovina - Consiliul National, vă invită, în perioada 11 – 16 iunie 2014,într-o nouă deplasare documentară inedită în Moldova dintre Prut și Nistru.

Ziua 1 (miercuri): plecarea din București, la ora 8,00, din intersecția străzilor C. A Rosetti cu J. L. Calderon, prin Urziceni, Buzău (popas cafea), Râmnicu Sărat, Focșani (popas de prânz), Mărășești, Tecuci, Bârlad, Huși, cu trecere frontieră la Albița - Leușeni, Nisiporeni (Crucea Eroilor Neamului), Lăpușna, Chișinău (cazare și cină la hotel Cosmos ***, cinci nopți)

Ziua 2 (joi): plecarea din Chisinău prin Bănești, Bălți (Universitatea, biserica ctitorie mitropolit Visarion Puiu, Palatul Episcopal), Florești la Soroca și popas de vizitarea orașului și cetății construită de Ștefan cel Mare și Sfânt la Soroca, Mrea Cosăuți și retur la Chișinău.

Ziua 3 (vineri):drumul vinului, dimineata - întâlnire cu arhitecții din Chișinău și la prânz - vizită la crama Mileștii Mici (oraș vinicol subteran cu galerii de 200 km, cel mai lung din lume), cu masa de prânz la cramă, stropit cu vinuri din podgorii renumite.

Ziua 4 (sambata):Vizita la Orheiul Vechi (defileu 200 m, complexul muzeal paleolitic si dacic și orașul hoardei tătare de aur, cetatea Orhei, biserica si statuia domnitorului Vasile Lupu), Excursie prin Chișinău, cu vizită la monumente sau vizita la manastirea Saharna.

Ziua 5 (duminica): Vizita la Mănăstirea Căpriana si trei biserici, rezervația naturală, Crama Cricova (cap. 30 mil. l vin/an, cu străzi autobuze, la 80 m. adâncime),masa de prânz stropită cu vinuri

Ziua 6 (luni):plecarea din Chișinău, prin Călărași, Ungheni, Iași (prânz restaurant Bolta Rece), Vaslui, Bârlad, Adjud, Focșani (popas cafea etc), Buzău, București.

NOTĂ:

Costul total al excursiei de șase zile este de aproximativ 900 lei/pers(transport, cazare 5 nopți, 3 mese/zi, intrări muzee și o masă/zi ghid și cazare + 3 mese/zi ptr. 6 zile șofer). Participanții la deplasare vor avea obligatoriu la ei cartea de identitate și pașaportul valabil minimum 6 luni, cerut la frontieră cu R. Moldova (intrare și ieșire). Toți participanții vor schimba la Chișinău numai euro sau dolari (nu Lei) pentru lei moldovenești. Mesele de pranz se plătesc individual pe traseul vizitelor.

La Chișinău va exista un ghid localnic român, care va conduce grupul la locurile de vizitare, cu explicații - tarif 100 Ron/zi (8 ore). Este necesară respectarea orelor de plecare cu autocarul și a celor de masă.

După semnarea contractului pentru transport și rezervarea la hotelul din Chișinău, se va transmite al patrulea anunț și se vor face înscrieri ferme cu plata unui avans de circa 450 lei/pers. reprezentând transportul dus-întors și contribuția pentru șofer și ghid (hotelul se achită de către fiecare, in Euro). Organizatorii urmăresc situația politică din R. Moldova, legată de Ucraina și vor anunța dacă vor apare modificări în program.

Informații/înscrieri cu achitare avans, la telefon: 0745.902.495 sau gionascu@yahoo.com - Arh. Gheorghe IONAȘCU.

Încasări la sediul Centrului Cultural U.A.R, str. J.L.Calderon, nr. 48 (orele 9,00 - 16,00) saupentru membrii A.C.P.B.B,str. Blanari nr. 23 -dl. Marian Clenciu - 0728.957.875

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc