Deplasare documentara Vulcanii Noroiosi - Sarata Monteoru - Cramele LacertA

ARHIBOLTA 1891 ORGANIZEAZA:

DEPLASARE DOCUMENTARA IN SCOP SOCIO-CULTURAL

UN WEEKEND LA VULCANII NOROIOSI SI CRAMELE LACERTA

minimum 10 locuri

Perioada: 9 - 10 NOIEMBRIE 2012

ZIUA 1: 8:30 - Intalnire in fata hotelului Intercontinental. Pleacare spre Buzau.
Vizita Vulcanii Noroiosi.
Continuarea drumului pana la Cramele Lacerta. Vizita crama.

Dejun specific:
- Rulouri de omleta cu verdeata, brânza si babic
- Chiftele de dovlecel cu marar si parmezan
- Slanina
- Brânza de oi/capra de la stâna sau cas - în functie de sezon
- Tocana de legume preparata haiduceste la ceaun, pe foc de lemne, cu carne de miel, vita sau porc - în functie de sezon si de cerere
- "Cosul cu legume buzoiene" (ceapa de apa, rosii, castraveti, ridichi) în functie de sezon, masline asortate
- Pâine de casa

Degustare de vinuri cramele LacertA (comuna Fintesti, judetul Buzau): 6 soiuri

Plecare spre Sarata Monteoru.
Cazare la pensiune 3 margarete.
Timp la dispozitie.

ZIUA 2: plecare spre Bucuresti.

Tarif in lei / persoana:
Cazare in camera dubla: 380 RON
Cazare in camera single: 400 RON

Servicii incluse:
- Cazare 1 noapte cu mic dejun la pensiune 3 margarete in Sarata Monteoru
- Degustare de vin + vizita cramele Lacerta
- Dejun specific la cramele Lacerta.
- Transport
- Insotitor de grup

Tariful este valabil pentru un grup de minimum 10 persoane.


INSCRIERILE SE FAC IN ZILELE DE LUNI PANA VINERI INTRE ORELE 10,00 - 15,00 IN STR. JEAN LOUIS CALDERON , NR. 48 , SECTOR 2 , BUCURESTI, PANA PE 6 NOIEMBRIE

AMALIA NASTASE , E-mail: n_amelie@yahoo.com ; GSM: 0721.130.678 sau la tel: 021.312.76.01

*Cateva repere istorice pentru zonele propuse spre vizitare in cadrul deplasarii documentare in scop socio-cultural:

Rezervatie naturala de tip geologic pe cca. 30 ha, Vulcanii noroiosi sunt localizati în Subcarpatii de Curbura , în localitatea Berca, jud. Buzau, fiind formati datorita eruptiilor de gaze din pamînt, care antreneza spre suprafata namol si apa.
Cunoscuti în zona sub denumirea de pâcle, vulcanii noroiosi au aceiasi structura ca si vulcanii adevarati, în interiorul lor producându-se procese similare. Altfel spus avem de-a face cu niste vulcani in miniatura la care conurile nu depasesc 5- 6m înaltime, iar adâncimea de la care este aruncata spre suprafata "lava" este mult mai mica. In final acelasi rezultat , adica o suprafata în mare parte arida dar in celasi timp spectaculoasa.

Cramele LacertA

Viile "Lacerta Winery" sunt situate în comuna Fintesti, judetul Buzau, si se întind pe o suprafata de 82 de hectare.
În zona centrala a domeniului se afla conacul Dorobantu, o lucrare pretinsa a fi construita, in anul 1901, dupa planurile arh. Ion Mincu.
Conacul a fost renovat în anul 2005 de catre proprietarii austrieci, care sustin ca lucrarea a fost efectuata conform planurilor originale, insa stilistica arhitectului e greu de recunoscut.

Conacul se bucura totusi de o pozitionare excelenta in centrul podgoriei, permitand vizitatorilor sa deguste un pahar de vin nobil in timp ce privirea le zboara spre dealurile bogate in vita de vie din jurul domeniului. Orice vizita la crama se transforma astfel intr-o experienta de neuitat, un adevarat festin pentru simturi.Vinurile obtinute de-a lungul paralelei 45, paralela pe care se pozitioneaza si podgoria Dealu Mare alaturi de zone precum Bordeaux, Saint-Emilion si Toscana, sunt recunoscute pentru gustul bogat, complex si catifelat.
Cinci milioane de Euro au fost investiti anul trecut in noua unitate de productie ce foloseste o tehnica de vinificare moderna, bazata pe principiul gravitational, limitandu-se astfel nevoia folosirii pompelor.
Crama nou construita, unde se produce si îmbuteliaza vinul, este dotata cu un salon de degustari, un magazin de vinuri si o sala de conferinte, toate având o arhitectura eleganta si un design rafinat. Acolo se pot face vizite si organiza evenimente private sau team-buildinguri.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc