Publicat: 1 octombrie 2021

Atelier „Design Thinking” la De-a Arhitectura

Ordinul Arhitecților din România (OAR) este partener strategic al Asociației De-a Arhitectura.
Dacă preferi, 
citește în browser.
Atelier „Design Thinking” la De-a Arhitectura 
La început de septembrie, echipa și membrii rețelei De-a arhitectura au avut oportunitatea și bucuria de a se reuni la sediul Filialei Teritoriale București a Ordinului Arhitecților din România în cadrul unui atelier de „Design Thinking” facilitat de Tudor Juravlea, co-fondator Design Thinking Society. 
Ideea acestui atelier s-a născut și s-a conturat în special în ultimul an, din dorința de a dezvolta conținut cât mai relevant pentru beneficiarii adolescenți ai asociației, de a crea experiențe educaționale care să răspundă nevoilor, intereselor și stilurilor lor de învățare. Timp de două zile participanții au trecut prin toate cele 5 etape ale acestei metodologii: empatia, definirea, ideația, prototiparea și testarea, descoperind resurse și instrumente noi de folosit în viitor. Întâlnirea cu beneficiarii a fost revelatoare și rolul lor extrem de important în cadrul acestui proces. Atelierul a fost un prilej de a ne reconecta ca echipă, de a lucra într-o manieră colaborativă și de a învăța să facem lucrurile mai simplu si mai bine, într-un mod nou, diferit. >>Citește aici
Calendar De-a Arhitectura  
În weekend
București, față-în-față: „De-a arhitectura 1:1” – activități de weekend 1:1 (copil-arhitect îndrumător) ce se desfășoară acasă, în mediul familiar al copiilor
5-31 octombrie 2021
Internațional, online: Challenge 6 #DeaArhitecturaatHome: Reinvent your school, #DeArhitecturaAtHome online workshop/challenge for teenagers 12-18 yrs, created by arch. Brîndușa Havași, arch. Vera Marin and arch. Mina Sava, with graphic design and video by arch. Veronica Sava, inspired by My School Can Be Cool program
16 octombrie 2021
Național, online: Atelier „De-a perspectiva la MNAR”, 14:00-17:00, 9-12 ani
29 octombrie 2021
Timișoara, față-în-față: Atelier De-a arhitectura în cadrul Metabucătăriei
Pe scurt la De-a Arhitectura
Ce este arhitectura?

Arhitectura ne transmite un mesaj, ea este un instrument de comunicare, unul complex, deoarece vorbește atât despre lucrurile tangibile din viața noastră, cât și despre cele ce transcend lumea palpabilă, emoțiile, speranțele și aspirațiile. Ea vorbește despre ceea ce suntem, dar și despre ceea ce ne dorim să fim.” - Dr.arh.Brîndușa Havași  >>Citește aici
Iată cine suntem! Arhitecții De-a Arhitectura povestesc: Viorica Popescu

Viorica a venit în familia De-a Arhitectura în București, în 2015, și a trecut prin majoritatea activităților De-a arhitectura, iar de anul acesta va coordona desfășurarea programului „My School Can Be Cool”. Educată în spiritul perfecționismului, Viorica spune că imprevizibilitatea lucrului la clasă cu copiii o vindecă de acesta. Vă invităm să citiți mai departe și să aflați povestea încă unui voluntar De-a Arhitectura. >>Citește aici
Arhemoticon 
Foto: Bienala Națională de Arhitectură
ACUM! 

Am norocul să pot să vă invit, prin intermediul De-a Arhitectura, pe care o apreciez mult, la Bienala Națională de Arhitectură! La Bienală, ca și la Olimpiadă, important este să participi. 

De ce ? 
⌂ Pentru că, de aproape 30 de ani, este cel mai complex concurs de arhitectură organizat în România. 
⌂ Pentru că în Bienală concurează „cot la cot” nume consacrate și tineri debutanți. 
⌂ Pentru că singurul criteriu de apreciere este valoarea actului creator. 
⌂ Pentru că, nu numai proiectele premiate, ci toate proiectele valoroase apar în revistele și publicațiile noastre.
⌂ Pentru că la Expoziții și manifestări internaționale participăm cu proiectele Bienalei.
⌂ Pentru că promovăm toți arhitecții care s-au remarcat în Bienală. 
⌂ Pentru că participă arhitecți din toate zonele țării. 
⌂ Pentru că demonstrăm că arhitectură de excelență se face în toate colțurile țării.
⌂ Pentru că nu stăm acasă, descoperim orașe cu personalitate și cu inițiative care vă pot inspira.
⌂ Pentru că aveți ocazia să vă faceți ascultați la seminarii, simpozioane, conferințe, alături de cei pe care îi admirați.
⌂ Pentru că vrem să convingem guvernanții că suntem o forță de care sunt obligați să țină seama. 
⌂ Pentru că, fără noi, orașele și satele nu pot să devină un loc mai bun de trăit.
⌂ Pentru că suntem alături, membrii Uniunii Arhitecților din România (UAR) și ai Ordinului Arhitecților din România (OAR), o comunitate unită.
⌂ Pentru că demonstrăm că numai patrimoniul recuperat pentru viața de zi cu zi asigură un loc de cinste României pe harta culturală europeană.

arh. Ileana Tureanu 
Președinte U.A.R.
 
Construim prin educație
De ce ați ales să deveniți arhitect și la ce vârstă? – arh. Ivona Amariței pentru De-a Arhitectura 

Am ales să studiez arhitectura pe când eram la liceu – în jurul vârstei de 17 ani, dar am ales să fiu cu adevărat arhitect mai târziu, pe masură ce am înțeles ce înseamnă această meserie: creator de spații interioare și exterioare, organizator, integrator, comunicator, sfătuitor, «empathizer». Noi ,ca arhitecți, gândim în ce fel să fie și cum să arate casele, orașele, hotelurile, școlile, spitalele, magazinele, fabricile, tot ce este spațiu interior, dar și exterior.

Știu că prin munca mea creez posibilități, creez realități și micro lumi ce vor fi trăite de oameni. Gândul ăsta mă face să mă bucur, este un mod de a fi în conexiune cu oamenii, de a fi ancorat în lume. În parte este un sentiment similar cu satisfacția și bucuria dirijorului unei orchestre mari când sunetele se împletesc armonios, în parte este similar cu satisfacția compozitorului ce gândește linii melodice subtile.

Nu este o meserie ușoară, este solicitantă, însă aduce și multă satisfacție atunci când efortul de a crea aceste micro realități se întoarce înapoi la arhitect prin feedback-ul pozitiv al celor care trăiesc în aceste «realități».
” – arh. Ivona Amariței, Senior Partner Cumulus Architecture Office
⌂ Mai multe de la arh. Ivona Amariței puteți citi în articolul din Zeppelin despre Hotelul Courtyard by Marriott. >>Citește aici 
⌂ Această serie este realizată printr-un parteneriat cu Siniat România. Din 2014 Siniat susține De-a Arhitectura punând umărul la creșterea educației de arhitectură și mediu construit în vederea conștientizării valorilor patrimoniale și a unei dezvoltări sustenabile a mediului construit. Serie coordonată de: arh. Monica Popescu
Facebook
Instagram
Website
Email
YouTube
Copyright © 2021 • De-a Arhitectura • Toate drepturile rezervate.

Vrei să schimbi cum primești aceste email-uri?
Îți poți actualiza preferințele sau te poți dezabona de pe această listă.







This email was sent to ileana_tureanu@yahoo.com 
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences 
De-a arhitectura · Str. Dumitru Matei · Bucharest 021102 · Romania 

Email Marketing Powered by Mailchimp

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc