Publicat: 1 octombrie 2019

Expoziție și lansare album: Dimitrie Ionescu-Berechet, arhitectul Patriarhiei Române

Cu prilejul comemorării a 50 de ani de la trecerea sa la cele veșnice, cu Înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, arhitectul Dimitrie Ionescu-Berechet (1896-1969), originar din orașul Câmpulung-Muscel, va fi omagiat prin vernisarea unei expoziții retrospective – Dimitrie Ionescu-Berechet, arhitectul Patriarhiei Române - și prin lansarea unui album cu caracter monografic, publicat de către Editura Basilica a Patriarhiei Române. Sunt expuse și publicate pentru întâia oară numeroase planșe și schițe de arhitectură, fotografii, liste de lucrări și documente inedite, cuprinse în arhiva de familie arh. D. Ionescu-Berechet. Alături de acestea vor fi prezente, în cadrul expoziției și în album, fotografii din fondul Arhitect Louis Petit al Bibliotecii Sfântului Sinod, din arhiva digitală a ziarului Lumina și din cea a Agenției Basilica, precum și fotografii culese de pe teren cu ajutorul Cancelariei Sfântului Sinod și al unor Centre eparhiale ori realizate de către Cristina Ionescu-Berechet.

Evenimentul va avea loc la Palatul Patriarhiei din București, în sala Europa Christiana, marți 8 octombrie 2019, ora 1300.

Curatorii expoziției sunt Lect. dr. Ștefan Ionescu-Berechet, Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității din București și P.C. Arhimandrit Policarp Chițulescu, directorul Bibliotecii Sfântului Sinod. 

Intrarea este liberă.

Aveți atașate la acest mail, afișul și textul invitației.

Comunicat-invitație.docx

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc