In memoriam arh. Adrian (Tutu) Oprea 1931-2017

UAR anunță cu profund regret decesul arhitectului Adrian (Tutu) Oprea (22 aprilie 1931 – 4 ianuarie 2017).

Tutu Oprea a absolvit Facultatea de Arhitectură în anul 1957.  Din facultate a fost remarcat de profesorii săi Nicolae Lupu, Nicolae Cucu, Gheorghe Simotta, Nicolae Bădescu și Duiliu Marcu. Cu Duiliu Marcu a lucrat în atelierul de proiectare al acestuia din anul 1953 până în anul 1966. În anul 1952 a inventat „cursul de boboci pentru arhitectură”, curs pe care l-a ținut 62 de ani, timp în care au obținut diploma de absolvire „peste 2000 de arhitecți”.

A realizat peste 70 de proiecte de arhitectură, urbanism și design, atât înainte de 1990 – în institute de proiectare, cât și după 1990 – în cadrul firmei sale ARHITOP.

A fost un om foarte „discret”, a plecat cu aceeași discreție...

Avea tot timpul „casa deschisă” pentru cei apropiați. 

Îi vom păstra recunoștința pentru ceea ce ne-a învățat, pentru discuțiile pe care le-am avut când ne întâlneam. 

Arh. Mariana Croitoru

Trupul neinsufletit va fi depus la Capela Cimitirului BELLU ORTODOX, incepand de sambata  - 7 ianuarie, dimineata. La ora 16.00, se va tine o rugaciune. 

O rugaciune va avea loc si LUNI 9 ianuarie, ora 11.00, inainte de plecarea spre Crematoriul Uman unde va avea incinerarea, la ora 13.00. 

Pentru detalii, puteti suna la tel. 0742038640.

 

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc