In memoriam arh. DANCIULESCU C. ION, 17.6.1929-24.02.2017

Dragi colegi arhitecti ai Olteniei,

În noaptea ce-a trecut, sufletul celui mai în vârstă membru al grupului nostru, DANCIULESCU C. ION (Claus), s-a ridicat la ceruri unde toate cele pământești nu-l mai pot afecta, începându-și somnul de veci, atât de îndelungat, în loc de odihnă, în pacea veșnică din împărăția lui Dumnezeu, de-a dreapta Sa!

Ion s-a născut la 17.06.1929 în localitatea ȚÂNȚĂRENI – Filiași – Gorj – Oltenia – România și-a trecut la cele veșnice pe 24.02.2017 – Craiova – Dolj – Oltenia – România.

Sincere condoleanțe familiei îndoliate, asigurând-o de întreaga noastră compasiune, rugându-L pe Bunul Dumnezeu să o întărească la greaua despărțire de cel ce a fost „cel mai grozav om din lume...”. Deosebitei sale soții, la dureroasa despărtire de „omul care m-a iubit ca un nebun, sufletul meu pereche”, noi, colegii lui Claus, o asigurăm de tot sprijinul nostru, colegial și uman, pentru totdeauna!

 

SENATUL UNIUNII ARHITECȚILOR DIN ROMÂNIA

Filiala Euroregională Sud – Vest OLTENIA

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc