In memoriam arh. Ion Adrian Truică

Pe 6 decembrie 2018, de Sfantul Nicolae, in jurul orei 10.00, sufletul celui care a fost Truica Ion Adrian, conductor arhitect si membru al Uniunii si Ordinului Arhitectilor din Romania, s-a ridicat la ceruri pentru totdeauna, lasand in urma, o zona a Oltului, fara proiecte, deacum incolo, iar cei ce-au beneficiat de serviciile sale, multumindu-i cu recunostinta!

Noi, colegii lui, regretam ca n-a putut fi mai puternic decat cumplita-i boala ce l-a rapus fara de mila si ne vom aminti mult timp de modestia si sinceritatea care-l caracterizau.

Ne vom ruga Bunului Dumnezeu sa-l aseze-n lumea dreptilor iar pe cei din familia sa sa-i intareasca pentru a putea trece peste acest trist moment din viata dansilor.

Adio Adriane!

Vesnica odihna fa-i Doamne !     

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc