In memoriam arh. Viorel Rusu

In memoriam d-lui arh. RUSU VIORELA plecat, de curand, intr-o lunga calatorie spre inalturi un suflet onest si cald!

A plecat si a lasat un imens gol de compasiune si regrete, dupa omul care a fost si dupa toate cate nu s-au spus intre noi.

Se pot spune multe despre delicatetea, onestitatea si buna cuviinta atat in viata privata cat si cea profesionala - mai ales ca in calitatede Arhitect Sef la Judet si Primaria Municipiului Sibiu a fost o voce importanta in promovarea unei arhitecturi de calitate.Din cate l-am cunoscut si pot spune ca a fost o cunoastere consistenta atat profesionala, începuta in anii 1979 noi dublandu-ne in timp functiile  administrative (de arhitecti sefi), cat si in viata privata prin frumoase partide de pescuit - pot spune ca Viorel a fost unul dintre cei mai valorosi arhitecti ai Sibiului atat ca Arhitect sef cat si ca arhitect proiectant!Dupa mine calitatea si sinceritatea unui om o poti aprecia si dupa cum iti intinde mana - Viorel intindea mana si ti-o strangea ferm privindu-te in ochi!Acuma cand am ramas numai cu regretele si el in mentalul colectiv prin frumoasele si valoroasele creatii de arhitectura - sa-l luam ca exemplu de daruire si onestitate - strangandu-ne mainile privindu-ne în ochi prieteneste si amintindu-ni-l mereu pe acest minunat OM!

Cu deosebita regretearh. G.Septilici

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc