IN MEMORIAM Ileana SOLON

Cu adânca tristețe si durere, Uniunea Arhitectilor din Romania anunța o mare pierdere si aduce un ultim omagiu minunatei doamne a arhitecturii romanesti Ileana SOLON.

Suntem alaturi de dl. arh. Marius Solon si familia indurerata.

Drum luminos și lin !

Înmormântarea va fi in data de 04/03/2021, ora 12:30 la Cimitirul Reinvierea

Doamna arhitect Ileana Solon este absolventa a Institutului de Arhitectura "Ion Mincu" promotia 1959. Pana in anul 1970, a lucrat ia IPJ Craiova, si urmatorii 20 de ani in cadrul IPROCOM unde a fost sef de colectiv. In cadrul IPJ CRaiova a colaborat la schita de sistematizare Craiova, a realizat schita de sistematizare a localitatii Filiasi, a cartierului "Brazda lui Novac" si Ansambul Piata Unirii din Craiova, a proiectat blocuri de locuinte cu multe nivele in Craiova, centrul comercial si teatrul de papusi. In cadrul IPROCOM a proiectat magazinele universale "Titan" din Balta Alba, Bucuresti, "Oltul" din Slatina si cel din Caracal, halele agroalimentare din Focsani si Turnu Severin si zone de depozite la Sibiu si Craiova.

Calitatea deosebita a lucrarilor realizate si profesionismul sau au facut ca timpul care s-a scurs sa nu afecteze calitatea arhitecturala a constructiilor sale.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc