In Memoriam arh. Șerban Popescu-Dolj

Vă anunț cu durere dispariția arhitectului Șerban Popescu-Dolj.

Absolvent al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, a restaurant o serie întreagă de monumente istorice importante din țară, cum ar fi: Biserica Bucur Ciobanul, Biserica Sf. Elefterie nou, Sf. Elefterie vechi, toate în București, Case din ansamblul Sugălete, Bistrița.

A lucrat în cadrul Direcției Monumentelor Istorice înainte de anul 1977, între 1977-1990 în cadrul IPCT-Institutul de Proiectare Construcții Tipizate, din 1990-1994 în cadrul DMASI-Direcției Monumentelor Ansamblurilor și Siturilor Istorice, după 1994 în cadrul propriei firme.
Slujba de înmormântare va fi oficiată sâmbătă, 15 decembrie, ora 13 la Biserica Bălăneanu, Șos. Mihai Bravu nr.117-119. Dumnezeu să-l aibă în pază!

Arh. Ruxandra Nemțeanu

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc