In Memoriam Viorica Ileana Florica Novac

Arhitecta Hutu ( casatorita Novac ) Viorica – Ileana – Florica

1946.03.11 municipiu Sighisoara, jud. Mures - 2019.06.18 municipiu Bacau, jud. Bacau

73 ani

Absolventa a Universitatii de ARHITECTURA si URBANISM, promotia 1969 – 50 ani

Membra a Ordinului Arhitecților din România – O.A.R.

Membra a Uniunii Arhitecților din România – U.A.R.

Membra a Registrului Urbaniștilor din România – R.U.R.

A fost arhtiecta șefă a Consiliului Județean Bacău

VESNICA ODIHNA FA-I DOAMNE !

ADIO COLEGA NOASTRA DRAGA !

promotia 1969


Filiala Regională Bacău-Neamț a Uniunii Arhitecților din România anunță cu regret decesul doamnei arhitect NOVAC VIORICA - ILEANA FLORICA ( n.11 martie 1946 Sighișoara, Mureș - 18 iunie 2019 Bacău ) arhitect diplomat absolvent al Institutului de Arhitectură ” Ion Mincu ” - București, promoția 1969.

Din 1970, a lucrat 22 de ani în specialitatea arhitectură construcții civile și sistematizare, ca arhitect proiectant de specialitate, în Institutul de Proiectare Județean Bacău.
 După 1992 a fost inspector urbanism în Inspecția de Stat în Construcții Bacău, apoi șef al corpului de control din Primăria Bacău și în perioada 1998-2000 a fost director general adjunct DGUAT Consiliul Județean Bacău, urmând ca pentru un an 2000-2001 să fie arhitect șef al județului Bacău.

După cum dumneaei a declarat, „în timpul activității desfășurate în domeniul urbanismului timp de 48 de ani, m-am preocupat în mod deosebit de structura funcțională a spațiului localităților studiate.” 

Dumnezeu să o odihnească ! 

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc