Procedura de înscriere în UAR

Pentru înscrierea în Uniunea Arhitecților din România, este necesară întocmirea unui dosar care să conțină următoarele documente:

Dosarul complet trebuie trimis, după aprobare în Colegiul Director al structurii teritoriale, la Secretariatul Comisiei Organizatorice a UAR pe adresa: 

str. Jean Louis Calderon, nr. 48, sectorul 2, cod 020038, București,
pentru a se întocmi raportul de propunere spre confirmare Comisiei Senatului U.A.R.

Pentru arhitectii / conductorii arhitecți, cuantumul taxei de înscriere în U.A.R. va fi după cum urmează:

a)        până în 30 de ani – 200 lei;

b)        între 30 și 35 ani – 500 lei;

c)        între 35 și 40 ani – 1.000 lei

d)        între 40 și 45 ani – 2.000 lei;

e)        între 45 și 50 ani – 3.000 lei;

f)        între 50 și 55 ani – 4.000 lei;

g)        între 55 și 60 ani – 5.000 lei;

h)        între 60 și 63 ani – 5.600 lei;

i)         peste 63 de ani – 6.800 lei.

La înscriere se achita taxa aferenta plus cotizatia pe anul in curs.

Cotizatia anuala este de 420 lei; in situatia in care cotizatia se achita pana la data de 30 aprilie, se beneficiaza de o reducere de 70 lei.

Pentru redobândirea calității de membru UAR prin plata cotizațiilor restante, sunt necesare următoarele documente:


Vicepreședinte UAR,
Coordonator Comisia pentru Organizare (CO)
Anton Staicu

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc