Publicat: 22 iulie 2012, ultima actualizare: 4 iunie 2014

Marginimea Sibiului in pasteluri la Centrul de Cultura Arhitecturala

Centrul de Cultura Arhitecturala (str. J. L. Calderon, nr. 48, Bucuresti) anunta gazduirea expozitiei "Arhitectura in pastel".

Lucrarile realizate in perioada 1-7 iulie 2012 au ca subiect satul Vale (Marginimea Sibiului), peisaj cultural fermecator. Aici interventia omului, de-a lungul timpului, a fost retinuta si fireasca. Satul se intinde de-a lungul vaii adaptandu-se terenului abrupt, urmand cu fronturi compacte curbele de nivel intr-o compozitie dominata de biserica situata in punctul cel mai inalt. Fatadele in culori pastelate poarta decoratii minimaliste ce interpreteaza naiv arhitectura baroca si neoclasica ardeleana. Materialele de constructie sunt cele ale locului. Vegetatia este lasata sa se dezvolte abundent printre case.

Organizator: Filiala Judeteana Sibiu a Uniunii Arhitectilor din Romania.
Manager de proiect: ing. Daniela Coman

Proiectul "Arhitectura in pastel" a fost finantat din Fondul Timbrului de Arhitectura de catre UAR si face parte dintr-un demers care pleda pentru pastrarea si punerea in valoare a constructiilor traditionale din Marginimea Sibiului.

Mai multe informatii pe: www.proiecte-culturale.ro

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc