Anunț deces arh. Nicolae Litvin 1932-2016

Nicolae Litvin s-a nascut la Cernauti iar liceul l-a absolvit la Bistrita – Nasaud.

Dupa obtinerea diplomei de arhitect la Institutul de arhitectura din Bucuresti, a fost repartizat la Institutul Regional de Proiectare Cluj, ce va deveni apoi Directia de Sistematizare, Arhitectura si Proiectarea Constructiilor. Ca proiectant a intocmit proiecte pentru locuinte, hale industriale, cladiri administrative s.a. dar si studii tehnico-eonomice in domeniul sistematizarii. S-a ocupat si de cercetare, un exemplu fiind studiul pentru un partiu multifunctional la locuinte colective. Pentru proiectul ( realizat ) ‘’ Bazin acoperit de inot in municipiul Cluj ‘’, a primit premiul III/1968 acordat de Comitetul de Stat pentru Constructii, Arhitecturi si Sistematizare. In timp, devenind un arhitect cu o bogata experienta, a fost un mentor pentru arhitectii tineri. A fost sef de proiect complex, sef de atelier si apoi multi ani director tehnic. In ultima calitate s-a straduit ca o arhitectura de calitate si personalizarea ansamblurilor urbane, sa fie atribute definitorii ale institutului.

Pentru activitatea relevanta si polivalenta a fost recompensat cu indemnizatia de merit a Uniunii Arhitectilor din Romania.

Arh. Vasile Mitrea

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc