Rezultatele concursului de proiecte

Rezultatele Concursului national pentru selectarea proiectului/-elor care va/vor reprezenta Romania la cea de-a 12-a editie a Bienalei de Arhitectura de la Venetia

In perioada 26-27 aprilie a.c., la sediul Uniunii Arhitectilor din Romania, a avut loc jurizarea proiectelor Inscrise la Concursul national pentru selectarea proiectului/-elor care va/vor reprezenta Romania la cea de-a 12-a editie a Bienalei de Arhitectura de la Venetia, denumit In continuare Concursul.

La procedura de selectie s-au Inscris 19 participanti, cu un numar total de 21 de proiecte (Anexa 1).

In urma analizei proiectelor depuse si avand In vedere criteriile prevazute In Regulamentul de organizare si functionare a Concursului si publicate pe paginile de internet a Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Ministerului Afacerilor Externe, Institutului Cultural Roman si Uniunii Arhitectilor din Romania, Comisia de jurizare a Concursului, denumita In continuare Comisia, formata din:

a desemnat drept castigatoare urmatoarele proiecte:

1. „Pavilionul Romaniei", cod. CC74125, autori: Ciprian Rasoiu, Romina Grillo, Liviu Vasiu, Tudor Vlasceanu, Matei Vlasceanu - punctaj obtinut: 179,5. Proiectul va fi realizat, tinand cont de recomandarile Comisiei (Anexa 2), In Pavilionul Romaniei din Giardini di Castello (Romania I)

2. „Superbia", cod. CJ 19564, autori: Aldea Silviu, Moga Marius, Panait Laura, Sisac Camelia, Sisac Tamas, Soare Areta, Serban Daniel - punctaj obtinut: 166.Proiectul va fi realizat, tinand cont de recomandarile Comisiei(Anexa 3), In Noua Galerie a Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia (Romania II).

Dintre proiectele Inscrise la Concurs s-a evidentiat un al treilea proiect: „Secvente spatiale", cod: CL 25801, care a obtinut un punctaj de 157,5, detasandu-se de celelalte proiecte (Anexa 4).

Potrivit Regulamentului de organizare si functionare a Concursului, castigatorii concursului vor negocia cu Ministerul Culturii si Patrimoniului National (Proiectul Romania I - Pavilionul Romaniei din Giardini di Castello), respectiv Institutul Cultural Roman (Proiectul Romania II - Noua Galerie a Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia) conditiile de realizare a proiectelor.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc