In memoriam arh. Sevastian Albu

Existența noastră pe fața pământului, atâta cât ne-a dat-o Bunul Dumnezeu,  este  bogată în  bucurii, satisfacții și fericiri, mai mici sau mai mari, mai multe sau mai puține, dar și din  nedorite,  nebănuite, multe sau puține, mărunte sau grave, accidentale sau catastrofale, necazuri care aduc  durere  și tristețe, unele în cercuri limitate ale familiei decedatului, dar altele,  ca  aceasta,  în marea  noastră familie a arhitecților si conductorilor arhitecti, cuprinși în filiala euroregională  Sud-Vest  Oltenia a  UAR, sau chiar, mai amplu, în viața marii noastre familii a Uniunii Arhitecților dinRomânia.

La 16 ianuarie 2019, ora 7.00, inima conductorului arhitect ALBU SEVASTIAN – „neneaAlbu”

Craiova, cel mai varstnic membru al filialei noastre, anul acesta inplinea 91 ani, a încetat să mai producă bucurii societății, pompând elixirul vieții, pentru ultima dată, în această dimineata, cu vant puternic,  în trupul său zbătător, foarte muncitor siun activ membru UAR, participand absolut la toate actiunile organizatiei.

S-a nascut la 07.07.1928, in comuna Orodel din judetul Dolj, din parintii sai Ion si Aurelia.

Era, la cei 91 ani, pregatit sa ne paraseasca intrucat singuratatea era  pentru dansul o  boala fara de     leac. Nu mai avea pe nimeni drag, sotia trecand la cele vesnice in urma cu7 ani (24.12.2012 ), la varsta de 82 ani.

Ne va părea rău de cel pe care n-o să-l mai putem vedea și auzi ca în timpurile bune.

Prietenește, c-așa am fost cu toții, să-l priveghem și, cu pioșenie, să-l conducem pe ultimul său drum.

Odihnă veșnică fă-i Doamne iubitului și respectatului nostru coleg !

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc