Publicat: 25 septembrie 2023

Invitatie la expozitia MOODS – desen de moda, arh. Smaranda SCHÄCHTELE, 28 septembrie, ora 18.00, Calderon 48

„Detaliul nu contează, ci starea de emoție dată de siluetă, material, mișcarea lor. Siluetă, armonie, eleganță, dar și ironie, exagerare, iconoclastie, provocare, sunt / pot fi FASHION”

Diplomată de arhitectură din România, apoi în Germania, absolventă de cursuri de desen de moda în Franța, a schimbat arhitectura cu design-ul de modă, o veche pasiune, căreia meseria de arhitect i-a deschis ușile și i-a ușurat abordarea.

Descoperind cât de mult sunt înrudite cele două meserii, arhitectura si creația vestimentară, Smaranda Schächtele a activat în modă și a lansat, la mijlocul anilor 1980, împreuna cu editura unei publicații de specialitate, primul caiet de tendințe în modă din Germania.

Acest novum în Germania, a marcat o perioadă de 30 de ani de activitate conceptuală, de informare și propagare a ceea ce avea să urmeze în moda, sub forma caietelor de tendință, difuzate in toată lumea, ca instrumente de lucru folosite la crearea colecțiilor. Crearea de noi modele si prezentarea desenelor la un nivel înalt a fost o permanenta preocupare a autoarei. În ultimii ani, s-a concentrat pe desenul liber în care expresia, atitudinea, culoarea și linia spontana își spun cuvântul.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc