Publicat: 27 mai 2019

Urban Thinking Festival 2019

Dragi colegi,

Anul acesta Asociația Profesională a Urbaniștilor din România organizează, împreună cu Urbasofia SRL și cu Asociația Urban 2020, cea de-a doua ediție a Festivalului de Reflecție Urbană (Urban Thinking Festival). Evenimentul va avea loc la Brașov, în perioada 23-31 august 2019, și va avea ca temă valorificarea patrimoniului arhitectural construit prin regenerarea spațiilor publice urbane.

Festivalul are, și în acest an, două componente: una de școală de vară coordonată de experți internaționali, la care participă tineri profesioniști până în 35 de ani, axată pe identificarea unor posibile soluții de amenajare a unor spații publice din centrul municipiului Brașov și de conturare a unui ghid de imagine urbană pentru zona istorică a municipiului, precum și o componentă de dezbateri publice și discuții cu actori locali.

Mai multe informații despre eveniment găsiți pe website-ul asociației, precum și pe Facebook. Termenul limită de înscriere este 5 iunie 2019 (formular înscriere aici), iar membrii APUR beneficiază de o reducere a taxei de participare (100 EUR).

Vă rugăm să diseminați anunțul despre eveniment în rețeaua voastră profesională.

Vă așteptăm la Brașov în august pentru a discuta mai multe despre problema spațiilor publice în zonele istorice ale orașelor din România.

Numai bine,
Matei Cocheci - vicepreședinte APUR

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc