Străzile Matei Millo și Ion Oteteleșanu, transformate în pietonale pentru prima dată în Cartierul Creativ, în perioada 19 – 20 mai 2018

În zilele de 19 și 20 mai, străzile Matei Millo și Ion Oteteleșanuse vor transforma într-un spațiu de utilitate publică, dedicat socializării și recreerii, în inima Cartierului Creativ, fiind destinate exclusiv pietonilor în această perioadă. 

Cele două zile vor coincide cu Weekend în Cartierul Creativ, un proiect care face parte din festivalul Romanian Design Week și care are drept scop încurajarea utilizării responsabile, inteligente și creative a spațiului public, precum și generarea de dialog și coeziune între diverși actori implicați în industriile creative locale. 

Pe lângă o serie de DJ performances alături de Chill Dobrică, Vivian, Seb, Marinov și Fid Gheret pe pietonale, vizitatorii vor putea afla mai multe despre Bucureștiul creativ prin instalații care promovează poveștile de succes din cartier. 

Cei care vor ocupa străzile transformate în pietonale de weekend vor putea savura unele dintre cele mai gustoase produse de street food gătite de echipa Stradale, un proiect unic de arheologie gastronomică și de reinventare a tradiționalului aflat sub îndrumarea lui Chef Foa, și se vor putea relaxa, aflând totodată mai multe despre Cartierul Creativ și suma poveștilor de succes care îl definesc prin intermediul unei instalații digitale special concepută pentru acest eveniment. Alături de acestea, vizitatorii se vor putea bucura de o expoziție de fotografie semnată de Adi Bulboacă, cu imagini reprezentative din Cartierul Creativ, dar și de ilustrațiile unor artiști români printate pe tricouri din bumbac organic de către T-shirt Vanpowered by Printoteca- primul atelier mobil de print pe tricouri, precum și de o expoziție de materiale textile imprimate, semnată de Vizualist și de o zonă de activități creative pentru copii propusă de către Eematico, ambele proiecte fiind susținute prin Startarium, un proiect Impact Hub și ING Bank.

Tot cu această ocazie, aceștia vor putea răsfoi și primul ziar al Cartierului Creativ - gazeta comunității creative din zona Cișmigiului și totodată ghid în descifrarea și familiarizarea cu spațiile și artiștii ce activează în perimetrul Berzei – Calea Griviței – Calea Victoriei.

Prima ediție a seriei de Pietonale în Cartierul Creativeste organizată de către Primăria Municipiului București, prin ARCUB. Proiectul a fost desemnat câștigător în cadrul campaniei „Propune pentru București”, demarată la finalul anului trecut de Primăria Municipiului București și propusde către Andrei Borțun(The Institute), inițiatorulproiectuluiCartierul Creativ.Primele pietonale deschise publicului vor fi străzile Matei Millo și Ion Oteteleșanu. 

Această serie de evenimente pietonale din Cartierul Creativ își propune să demonstreze că valorificarea spațiilor publice prin intermediul evenimentelor culturale poate duce la creșterea calității vieții în mediul urban. Prin acest proiect ne propunem să revitalizăm conceptul de comunitate, regândind felul în care locuitorii orașului se raportează la spațiul public și contribuind la creșterea coeziunii sociale și la dezvoltarea interesului pentru spațiul public și modul în care acesta ne influențează.

Următoarea ediție a pietonalelor va avea loc în perioada 23-24 iunie, pe Schitu Măgureanu,și va fi un mare picnic urban, în centrul Bucureștiului.

Accesul la evenimentele pietonale programate în mai și iunie este liber. Programul evenimentelor este 10:00 -22:00.

Pietonale în Cartierul Creativeste un proiect finanțat de Primăria Municipiului București, în cadrul campaniei “Propune pentru București”, și organizat de către Centrul Cultural ARCUB, la inițiativa lui Andrei Borțun (The Institute).

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc