Publicat: 25 februarie 2021

1891-2021, 130 de ANI de la CONSTITUIREA SOCIETĂȚII ARHITECȚILOR ROMÂNI

Uniunea Arhitecților celebrează în luna februarie momentul său constitutiv, care a avut loc la 26 februarie 1891, cu ocazia unui banchet prilejuit de finalizarea concursului organizat pentru realizarea sediilor Camerei Deputaților și Senatului. Cu acest prilej, a fost lansată inițiativa constitutirii noii asociații profesionale a arhitecților, SOCIETATEA ARHITECȚILOR ROMÂNI, care, față de alte tentative, și-a dovedit longevitatea și, mai ales, marea utilitate, existând până astăzi, cu toate frământările, transformările și greutățile prin care a trecut.

Puteti citi mai jos, materialul realizat de arh. Alexandru Panaitescu:

130 SAR-UAR.pdf

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc