Biblioteca UAR

Biblioteca UAR este o bibliotecă specializată de drept privat cu profil de arhitectură, urbanism și domenii conexe (construcții, artă, design), fără personalitate juridică proprie, având ca autoritate tutelară Uniunea Arhitecților din România. Desfășoară activități specifice bibliotecilor de drept public și este parte din sistemul național de biblioteci. Colecțiile însumează în prezent peste 18.000 de volume (cărți, publicații periodice, colecții speciale) și se dezvoltă permanent prin achiziții și donații.

Catalogul electronic (OPAC – Online Public Access Catalog): http://89.121.252.162/alipac

Începând cu data de 04.04.2017, Biblioteca Uniunii Arhitecților din România este înscrisă în CASIDRO și poate fi accesată la http://www.bibnat.ro/biblioteci.php?id=3668. CASIDRO - "Catalogul Structurilor Infodocumentare din România" este un portal care cuprinde informații despre instituțiile din Sistemul Național de Biblioteci.

Publicații periodice curente disponibile la sala de lectură

Ultimele titluri intrate în colecțiile bibliotecii UAR

Calendar aniversări și comemorări

Resurse web

Regulament de organizare și funcționare a bibliotecii UAR

Program cu publicul (la sediul Centrului de Cultură Arhitecturală al UAR – Str. Jean-Louis Calderon nr. 48, București): luni-joi, 10:00-16:00, vineri 10.00-15.00

Contact: tel.: 021.310.91.94, email: biblioteca@uniuneaarhitectilor.ro

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc