Publicat: 8 martie 2019

Prelegere Dan Coma: „8 arhitecte - 8 ore - 8 martie”, UAUIM, Sala Frescelor, orele 13:00 - 21:00

Au avut Denis Diderot si Oscar Wilde dreptate ?

Diderot a spus: "Poetry requires something enormous, barbaric and wild."

Wilde a spus: "Moderation is a fatal thing. Nothing succeeds like excess."

Nu stiu... cateodata excesul poate sa sucombe in umflatura superficiala.

Dar intrebarea mea este: ce sa facem ca sa intensificam sentimenul de sarbatoare pe care viata, si practica / studiul arhitecturii, ar fi foarte benefic sa ni-l induca ?

Va propun o alta aventura: sa sarbatorim ARHITECTA pe durata intregii zile de 8 martie. Da, voi fi in Sala Frescelor de la ora 13 pana la ora 21.

8 ORE DE ARHITECTURA
8 ORE CELEBRAND ARHITECTURA ARHITECTELOR
8 ARHITECTE - 8 ORE - 8 MARTIE

Iata cele opt arhitecte:

Va multumesc si va astept.
Dan Coma 

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc