Publicat: 20 noiembrie 2020

80 Ani Arhitectul Viorel Voia

Doamnelor arhitecte si domnilor arhitecti ai regiunii ( foarte veche si nedistrusa de nimeni pana acum )

OLTENIA (Dolj, Mehedinti, Olt, Gorj, si Valcea ), membri ai Uniunii Arhitectilor din Romania ( membra a Aliantei Nationale a Uniunilor de Creatori din Romania ) dar si viitorilor membri

( inaintea iesirii la pensie !!!! ), actuali membri ai Ordinului Arhitectilor din Romania, prieteni si colaboratori ai Filialei Euroregionalei Sud – Vest Oltenia a U.A.R.

2020.11.17

De 4 ani filiala noastra, cu sprijinul, aprobarea si sustinerea d.nei presedinte a institutiei noastre, U.A.R., arh. Ileana TUREANU, a initiat acordarea unei diplome si a unei medalii “ OPERA OMNIA “ pentru intreaga activitate, unor membri ai F.E. S-V Oltenia care, de-alungul timpului profesional s-au remarcat pentru realizari deosebite in domeniile: arhitectura, monumente istorice si urbanism, scrieri de arhitectura, monumente istorice si urbanism, teorii ale arhitecturii si urbanismului, articole, prezente in mass media despre arhitectura, monumente istorice si urbanism, politica invatamantului de arhitectura si urbanism in Oltenia, contributii la sustinerea idealurilor Uniunii Arhitectilor din Romania prin toate mijloacele de care societatea poate permite si- n special la distribuirea cuvantului institutiei noastre prin emblema initiata de inaintasii nostri in 1906, revista ARHITECTURA !!

Aceste onoruri au fost acordate in cadrul unor evenimente deosebite ca:

nr. 01 – arh. Georgeta VOIA – 2016 – “REGAL SOCIO-CULTURAL ARHOLT”

nr. 02 – arh. Petre FALCAN – 2018 – “ 2018 – “ ANUL EUROPEAN al PATRIMONIULUI “

nr. 03 – arh. Iancu ATANASESCU – 2019 – “ arh. Iancu ATANASESCU – 125 ani “

Anul acesta, 2020, situatia crunta, mondiala, ne opreste sa desfasuram o activitate cultural-socializare, rezumandu-ne la cea posibile, on-line, in consecinta, pregatind evenimentul, ca atare. Sondajul pentru desemnarea personalitatii Filialei noastre Euroregionale s-a desfasurat on-line. Rezultatul sondajului, multumind, pe aceasta cale participantilor, au decis:

arhitect Viorel VOIA – Dolj

https://en.calameo.com/read/0065029180a8626257f82

la implinirea varstei de 80 ani, fiind si membru al clubului U.A.R.

” Octav DOICESCU “

fiind, totodata, student si discipol al marelui arh.prof. Octav DOICESCU

Filiala noastra a realizat o brosura tehnoredactata pentrtu distribuirea sa on-line ce va putea ajunge la toti cei ce se gasesc in baza noastra de date, putand sa remarcati o mica parte din activitatea d.lui arhitect V.Voia. Acest material, diploma si caseta cu medalia ii vor fi inmanate ( om vedea cum ) maine dimineata, de ziua dansului, probabil si pachetul cu carti promise alesului, pentru a avea ce lectura in iarna care va incepe in curand, de unde se va inspira pentru articole in revista ARHITECTURA, dar si un buchet de flori, tomnatice !

Sunteti invitati de a-l felicita pentru 80 ani si evenimentul despre care inca nu stie nimic, maine dimineata incepand cu ora 10.00 ( sa aiba timp de ...... pregatiri ) la telefonul 0784497269; 0766342240 sau la adresa de e.maill proiectarhw@gmail.com

Cu prietenie,

presedinte

arh. Pavel POPESCU

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc