In memoriam arh. Alexandru BELINSCHI

ADIO, Alexandru BELINSCHI!

Cu tristete si durere, va aducem la cunostiinta plecarea dintre noi a stimatului si distinsului arhitect Alexandru Belinschi. 
A fost un specialist respectat si un om de o probitate si onoare incontestabile. A fost apreciat, stimat, ascultat de colegi si colaboratori. 
Breasla arhitectilor este mai saraca.
Adio, stimate domnule arhitect !

"Tatăl meu, domnul Belinschi Alexandru, sau Sandu, după cum mulți dintre voi îl cunoașteți, s-a stins din viață ieri, la spitalul Floreasca. Înhumarea va avea loc Duminică 28.01 la ora 12:30 la cimitirul Iancu Nou de lângă biserica Bălăneanu (pe șos. Mihai Bravu, între Piața Iancului și Vatra Luminoasă). 

Vă puteți lua adio și mâine, în prezent fiind depus la capela din spatele bisericii."

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc