Publicat: 7 iunie 2016

Anunț admitere - Facultatea de Urbanism, UAUIM

FACULTATEA DE URBANISM, din Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” București, este singura facultate din România care organizează licență în domeniul URBANISM, pentru specializările:  

Proiectare și Planificare Urbană (4 ani / 240 credite)      

Amenajarea și Planificarea Peisajului (4 ani / 240 credite)     

Urbanism și Administrarea Teritoriului – Sibiu (3 ani / 180 credite)

Programe Masterale de tip Bologna, recunoscute la nivel european, precum și de Registrul Urbaniștilor din România (RUR), pentru acordarea dreptului de semnătura, respectiv:      

Proiectare Urbana

Peisaj si Teritoriu         

Amenajarea Teritoriului și Dezvoltare Regională       

Management Urban pentru Orașe Competitive      

Mobilitate Urbană  

Urbanism și Politici Publice - organizat in parteneriat de Facultatea de Urbanism,  UAUIM cu Facultatea de Științe Politice din SNSPA   

Dreptul Urbanismului și al Planificării Teritoriale  –organizat de Facultatea de Drept din Universitatea București în colaborare cu Facultatea de Urbanism din UAUIM 

In anul universitar 2016-2017, admiterea se va desfășura astfel:

Pentru programele de LICENȚĂ - pe data de 26 iulie 2016, cu înscriere între 18 - 23 Iulie 2016.

Toate detaliile, numărul de locuri, conținutul tematic și bibliografia aferentă pentru admitere se pot consulta in Regulamentul de Admitere, la link: http://www.uauim.ro/admitere/ 

Pentru programele de MASTER - pe data de 27 iulie 2016, cu examen de competențe lingvistice pe data de 25 iulie și înscriere între 20 -23 Iulie 2016.

Toate detaliile legate de programele de master activate în anul universitar 2016-2017, numărul de locuri, conținutul tematic și bibliografia aferentă pentru admitere se pot consulta în Regulamentul de Admitere la Mastere, la link: http://www.uauim.ro/facultati/urbanism/ 

CONTACT ȘI DETALII: Telefon: Secretariatul Facultății de Urbanism din UAUIM: 021 30 77 180 sau 183 

Sitehttp://www.uauim.ro/facultati/urbanism/

Film Facultatea de Urbanism: http://youtu.be/SL5iLl4imuY

Facebookhttps://www.facebook.com/facultateaurbanism

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc