Publicat: 6 martie 2018

Asociația Profesională a Urbaniștilor din România este partener CONSTRUCT EXPO

Stimați colegi,

Anul acesta Asociația Profesională a Urbaniștilor din România este partener CONSTRUCT EXPO.

Vă așteptăm între 8-11 martie 2018, la pavilionul B2 din cadrul ROMEXPO, stand 186b, să ”votăm” și să discutăm principalele probleme cu care se confruntă dezvoltarea imobiliară din România în prezent.

De asemenea, pe data de 9 martie 2018, între orele 11:00 – 13:00, Asociația Profesională a Urbaniștilor din România (APUR) organizează, în cadrul CONSTRUCT EXPO, evenimentul intitulat Dezvoltarea imobiliară în România – de la vis la realitate. Istoria unui proiect.

Evenimentul se va desfășura sub forma unei mese rotunde, moderate de către dr. arh. Simona Munteanu (vicepreședinte APUR), la care vor participa arhitecți, urbaniști, reprezentanți din administrația publică locală, dezvoltatori imobiliari, juriști. Discuțiile se vor concentra pe modul în care poate fi realizată o dezvoltare imobiliară pe un sit real, cu evidențierea barierelor întâlnite de diferitele categorii de specialiști și cu prezentarea, punctuală, a unor exemple de bune practici în domeniu.

Pentru accesul la evenimentul din 9 martie, putem oferi 40 de invitații membrilor APUR care se declară interesați. Altfel, accesul la CONSTRUCT EXPO, pe întreaga durată a târgului, se poate face doar cu achitarea taxei e intrare în expoziție.

Programul evenimentului:
11:00 – 11:15 – Cuvânt introductiv. Prezentarea Asociației Profesionale a Urbaniștilor din România.
11:15 – 11:30 – Prezentarea tematicii dezbaterii și a sitului propus.
11:30 – 12:30 – Masă rotundă – Dezvoltarea imobiliară în România – de la vis la realitate. Istoria unui proiect
12:30 – 13:00 – Concluzii – Bariere și elemente de potențial pentru dezvoltarea imobiliară în România.

Pentru alte noutăți și anunțuri de interes general, vă recomandăm să accesați site-ul nostru.

Vă mulțumesc și vă doresc o zi bună,
Matei Cocheci - vicepreședinte APUR

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc