Arhitectii si artele vizuale

Galeria de Arta Dialog-Primaria sectorului 2 Bucuresti alaturi de consilierul artistic si curatorul expozitiei, criticul de arta Ruxandra Garofeanu, invita arhitectii sa participe la expozitia de grup deschisa in perioada 15 octombrie - 15 noiembrie a.c.

Aceasta manifestare isi propune sa faca cunoscuta publicului larg, activitatea arhitectilor in domeniul artelor: desen, acuarela, pictura, scenografie, grafica de carte etc, si anume a acelor arhitecti, care in paralel cu profesia s - au preocupat permanent de acest domeniu, au avut participari la expozitii, sau expozitii personale.

Selectia se va face din minimum 3 si maximum 5 lucrari, care vor fi depuse la secretariatul Uniunii Arhitectilor, pe C.D. cu prezentarea pe scurt a activitatii in domeniul expozitional, in perioada 1 - 15 septembrie a.c.

Arh. M. Sion

Presedinte UAR
Dr. Arh. Peter Derer

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc