Publicat: 15 decembrie 2016

ARHIVA DE FOTOGRAFII ȘI DIAPOZITIVE A UAR

Începând cu data de 6 decembrie 2016, este disponibilă online o parte a arhivei foto a Uniunii Arhitecților din România. Platforma online s-a realizat în baza unui proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii, contract nr. 4628 din 16.11.2016.

Platforma conține imagini curățate, scanate și prelucrate, texte (galeria arh. Ioana Grigorescu) și texte (fișe descriptive), proiect realizat de o echipă de profesioniști, cărora le mulțumim.

Echipa de proiect și UAR mulțumesc dnei arh. Irina Tulbure (angajat al UAR – arhiva foto), dnei arh. Rodica Panaitescu și operator IT Răzvan Hatea (angajați UAR – arhiva proiecte) pentru disponibilitatea și profesionalismul cu care au selectat și pus la dispoziție echipei de proiect partea de arhivă ce a făcut obiectul proiectului cultural de digitalizare.

Echipa de proiect:

Coordonator proiect, Adriana Tănăsescu

 

Pe măsură ce vom accesa fonduri, procesul de digitalizare a arhivei va continua.

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc