Publicat: 1 septembrie 2016

De-a Arhitectura - atelierele de pregătire a îndrumătorilor cursului opțional

Pregătire arhitecți voluntari și cadre didactice pentru anul școlar 2016-2017

Suntem în pragul celui de-al cincilea an școlar de cursuri De-a arhitectura și în al patrulea an în care, pentru noi, școala începe mai devreme. 

Școala începe la De-a Arhitectura cu atelierele de pregătire a îndrumătorilor cursului opțional „De-a arhitectura în orașul meu” – atelierele sunt răspândite în toată țara, mai precis în 5 centre de pregătire anul acesta și au rămas metoda preferată pentru construit echipa de îndrumători și pentru adresat emoțiile și temerile voluntarilor mai noi și ale cadrelor didactice. E clar că pe parcursul anului școlar, cu noțiuni noi și un nou mod de a transmite cunoștințe și de a vedea lumea, cu școlarii în preajmă, toți vor fi scoși din zona de confort – este provocarea pe care și-au dăruit-o alegând cursul opțional „De-a arhitectura în orașul meu”. Noi, Asociația De-a Arhitectura, ne străduim să îi sprijinim pentru o experiență frumoasă, din care să aibă de câștigat copiii, cadrul didactic, arhitectul voluntar și, pe termen mai lung, întreg orașul.

Continuăm activitatea de pregătire a echipelor de îndrumători prin ateliere de formare care vor avea loc la Brașov, Iași, Sibiu și Timișoara în perioada 2-3 septembrie, iar în București atât în 2-3 septembrie, cât și în 9-10 septembrie 2016.

Anul acesta De-a Arhitectura a lansat pentru cursul De-a arhitectura MINI, înainte de începerea anului școlar, un program de formare online a cadrelor didactice și a arhitecților voluntari. Pentru prima dată cursul pentru clase mici (pregătitoare, întâi, a doua) are dedicată o structură de formare proprie.

De-a Arhitectura a decis să ofere în acest an un program de pregătire online în ideea de a facilita accesul la informație al participanților, cadre didactice și arhitecți, care doresc să desfășoare cursul De-a arhitectura MINI. Pentru că în fiecare an avem din ce în ce mai multe înscrieri din întreaga țară, am dorit să ușurăm procesul de pregătire și să aducem informația mai aproape de participanți, la îndemâna acestora.

Pregătirea îndrumătorilor pentru cursul „De-a arhitectura în orașul meu” este derulată în cadrul proiectului „Capacitate de predare și promovare a arhitecturii în școli”, beneficiar al unei finanțări din partea Uniunii Arhitecților din România din Fondul „Timbrul Arhitecturii”.

Programul de formare online este o noutate absolută pentru Asociația De-a Arhitectura, activitatea din cadrul acestuia fiind posibilă cu ajutorul unei finanțări din partea Ordinului Arhitecților din România (OAR) din Taxa „Timbrul Arhitecturii”.

Detalii pregătire De-a arhitectura în orașul meu

Detalii pregătire De-a arhitectura MINI

Calendar evenimente viitoare De-a Arhitectura 

11 august - 11 septembrie 2016 Program de formare online De-a arhitectura mini

2-3 septembrie 2016 Ateliere de formare cadru didactic-arhitect voluntar De-a arhitectura în orașul meu în Brașov, București, Iași, Sibiu și Timișoara

4 septembrie 2016 Atelier de scenografie – De-a Arhitectura, Arhitectura.6, Târgu Mureș

9-10 septembrie 2016 Atelier de formare cadru didactic-arhitect voluntar De-a arhitectura în orașul meu în București

11 septembrie 2016 Atelier de scenografie – De-a Arhitectura, Arhitectura.6, Sibiu

12 septembrie 2016 Începerea anului școlar 2016-2017, începerea cursurilor De-a arhitectura

18 septembrie 2016 Atelier de scenografie – De-a Arhitectura, Arhitectura.6, Râmnicu Vâlcea

19-22 septembrie 2016 Atelier VOLUM. Corp în spațiu în colaborare cu Up Stairs, Palatul Universul, Sala „Eugen Ionescu”, București

25 septembrie 2016 Atelier de scenografie – De-a Arhitectura, Arhitectura.6, Sfântu Gheorghe2

7 septembrie 2016 Seminar Internațional „Cameră pentru copii în oraș”/„Room for Children in the City”, Stockholm, Suedia

Revista ARHITECTURA

http://arhitectura-1906.ro/

Revista „Arhitectura” fost fondată în anul 1906 de Societatea Arhitecților Români, fiind una din cele mai vechi reviste de specialitate cu apariție continuă din Europa.

BIUAR

BIUAR este Buletinul informativ al Uniunii Arhitecților din România, cu apariție trimestrială. Buletinul informeaza membrii cu privire la evenimentele organizației, centrale și filiale teritoriale, și la cele mai importante hotarâri luate de forurile de conducere.

Bienala Națională de Arhitectură

https://www.uar-bna.ro/

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994. BNA are un concept specific fiecărei ediții, aprobat de senatul UAR.

Centrul de Cultură Arhitecturală

Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR este sediul UAR, spațiu expozițional, sediu al bibliotecii, al arhivei UAR și al revistei ARHITECTURA. Clădirea a fost recent înscrisă în lista monumentelor istorice. Centrul de Cultură Arhitecturală este principalul spațiu în care se desfășoară evenimentele UAR.

Proiecte Culturale

Finanțarea proiectelor cu caracter cultural și social ce au ca scop susținerea obiectivelor incluse în statutul și strategia cultural-socială a UAR.

UAR Concursuri

Concursuri organizate de către UAR ce urmăresc găsirea celor mai bune soluții pentru un anume loc și/sau pentru un program de arhitectură, spații publice, orașe sau așezări rurale, amenajări, design grafic etc